1.dan

Zagreb - Split - Tel Aviv - Nazaret

Okupljanje u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata i 30 minuta prije leta za Tel Aviv. Preuzimanje akreditacija, predaja prtljage, ukrcaj i polijetanje. Slijetanje u zračnu luku Split i nastavak prema Tel Avivu. Po dolasku preuzimanje prtljage Vožnja prema Nazaretu. Smještaj u hotel. Zajendički susret i uvod u hodočašće. Večera, noćenje. (V,N)
2.dan

Nazaret - Kana Galilejska - Tabor - Nazaret

Doručak. Odlazak u Nazaret: bazilika Navještenja, crkva sv. Josipa i sv. Obitelji, Gospin izvor. Sv. misa. Vožnja kroz Kanu Galilejsku i odlazak na brdo Tabor. Povratak u Nazaret. Večera i noćenje. (D,V,N)
3.dan

Nazaret - Haifa- Al-Mohraqa - Karmel svetište Stella Maris

Doručak. Odlazak na brdo Karmel, posjet svetištu Stella Maris u Hajfi zatim slijedi svetište koje čuva uspomenu na borbu proroka Ilije i Baalovih svećenika.
4.dan

Tabgha - Kafarnaum - Jerihon - Betlehem

Doručak. Spremanje prtljage u autobus. Odlazak na Genezaretsko jezero: Tabgha (svetište Umnažanja kruhova), Kafarnaum (Petrovo prvenstvo, sv. misa), Brdo blaženstava. Vrijeme za ručak. Vožnja brodom po Genezaretskom jezeru. Odlazak u pravcu Judeje: ulazak u Jerihonsku oazu, pogled na Brdo kušnje te nastavak prema Betlehemu. Smještaj u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
5.dan

Betlehem - Ain Karim

Doručak. Odlazak na Pastirsko polje (sv. misa), Betlehem: bazilika i špilja Isusova rođenja, crkva sv. Katarine, špilja sv. Jeronima, špilja Mlijeka. Poslijepodne: odlazak u Ain Karim: crkva Marijinog pohođenja, crkva sv. Ivana Krstitelja. Vrijeme za ručak. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
6.dan

Jeruzalem - Maslinska gora

Doručak. Jeruzalem: Bazilika Svetog groba (sv. misa). Vrijeme za osobnu molitvu, pobožnost i kupnju suvenira. Slobodno za ručak. Poslijepodne: Maslinska gora: mjesto Isusova uzašašća, crkva Očenaša (Pater noster), kapela Gospodin je plakao, crkva Gospina groba, Getsemanski vrt i bazilika Isusove agonije. Bdjenje u Getsemanskom vrtu. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
7.dan

Mrtvo more - Judejska pustinja - Jeruzalem

Doručak. Vožnja prema Mrtvom moru: Judejska pustinja (sv. misa) i Mrtvo more (kupanje po želji). Odlazak na mjesto Isusova krštenja na rijeci Jordan (obnova krsnih obećanja) te nastavak prema Kumranu (Mrtvomorski spisi). Povratak u Jeruzalem. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
8.dan

Jeruzalem - Sion - Tel Aviv

Doručak. Odlazak na kršćanski Sion obilazak Crkve Gospina usnuća u Jeruzalemu, zatim Dvorana Posljednje vecere, slijedi zajedničko slavlje sv. Mise. i nastavak obilaska Židovske četvrti, a zatim odlazak prema Tel Avivu. Panoramski razgled i obilazak Jaffe, povijesne Jopske luke. Slobodno za osvježenje, šetnju i kupnju suvenira. Posljepodne vožnja u zračnu luku Ben Gurion na izravni let za Split i Zagreb. Dolazak u večernjim satima. (D)
Cijena uključuje
Izračun je temljen na tečajnici za EUR i US $ od 8.3.2022. za 150 putnika u 3 odvojena autobusa i cijeni goriva i zrakoplovnih pristojba na isti dan sukladno Općim uvjetima organizacije putničkih aranžamana
povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb/Split - Tel Aviv - Split/Zagreb s doplatama pristojbi ZP
8 dana / 7 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 4*
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
licencirano duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizaciju sv. misa
vodiča/pratitelja
svi izleti s ulaznicama koji su navedeni u programu
dodatni izleti na Karmel, Svetište Stella Maris i Tel Aviv
taxi prijevoz do Svetišta Preobraženja na Taboru i ulaz na kupalište na Mrtvom Moru
svečana večera s programom u Kustodiji Svete Zemlje i dodjela certifikata Kustodije o posjetu Svetim mjestima
organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
obvezna COVID zaštitna nadoplata u slučaju pozitivnog testa ili oboljevanja koja pokriva troškove izolacije, hospitalizacije, repatrijacije, nove zrakoplovne karte i dr.
Cijena isključuje
doplatu za jednokrevetnu sobu ( na upit u agenciji - 1 890 kn )
dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
ručkove ( u slučaju da želite SKUPNO dopuniti Vaš paket ručkovima na lokacijama koje posjećujemo - doplata je 1200 kn ) uslugu nije moguće dogovriti individualno
putno zdravstveno osiguranje 136,98 kn
osiguranje od otkaza putovanja 252,00 kn sklapa se najkasnije 3 dana od aktivacije ugovora iza tog datuma nije moguće sklopiti policu
audio sistemi za praćenje programa - 100 kn
napojnice 40 US$ (koje su obvezene i plaćaju se na licu mjesta prilikom dolaska u Izrael ) za osoblje hotela i vozače
vodič 40 kn - dnevnik za hodočašće u Sveta Zemlja Isusova Domovina s opisom mjesta koja posjećujemo
COVID - obvezan je PCR test po dolasku u zračnu luku Ben Gurion ( cijena je cca 25 $ do 40 $ ovisno o odluci države Izrael i plaća se na licu mjesta. Negativim testom osiguran je ulazak u Izrael.
Doplate za gorivo i usklada zrakoplovnih pristojbi na dan tiskanja karata
Važne napomene
OPĆI UVJETI su sastavni dio predmetnog programa i molimo da ih pročitate prije predbilježbe na neki od programa
TSC *FS Fuel surcharge/obvezna doplata za gorivo koja je izražena opisno i vrijedi s cijenom izračuna na dan 8.3.2022. . Cijena zajamčena do cijene goriva 800 USD/t (Platt's), a u slučaju povećanja cijene goriva, primjenjiva je dodatna naplata razlike
ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
PROMJENE Organizator zadržava pravo promjene redosljeda programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja leta
PUTNI DOKUMENTI - Valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja uz ostale COVID isprave
SVI SVETI - Razdoblje visoke sezone i ugodnih temperatura ( kao u HR u rujnu )
PREPORUČUJEMO! Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije!)
    • ORGANIZACIJA  IZRAVNOG LETA ( CHARTERA ) NA RELACIJI                                                                                                                 SPLIT- TEL AVIV – SPLIT
    • VAŽNO !
    • Ichtis travel u suradnji s Croatia Airlinesom organizira izravni let za Tel Aviv  s polaskom iz Splita.
    • Skupne  ( 3 odvojena autobusa  ) će imati svaka svoje licencirano duhovno vodstvo : Prof. dr. sci Ante Vučković, Prof. dr. sci. fra Domagoj Runje i Prof. dr. sci fra Miroslav Modrić svi dugogodišnji voditelji hodočašća po Svetoj Zemlji.
    • Svi obilasci su zasebni i odvijaju se uz pomoć audio sistema
    • sv. Mise su zajedničke ( Nazaret, Betlehem i Jeruzalem )
    • svaka skupina je raspoređena u zasebni autobus
    • smješteni smo svi u isti hotel naravno ukoliko prilike to budu dopuštale.

                       Cijepljenje  NIJE OBVEZNO ! 

Donosimo niže temeljena načela za potrebe posjete Izraelu dogovoren između Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma Izraela i usklađen s populacijskim i imigracijskim službama. Dopunjen odredbe su na snazi od 1.6. 2022.  Odredbe se redovito usklađuju, a obavijesti o promjenama javljaju svim predbilježenim putnicima. 

         Od kada ? 

Ulaz za grupe je otvoren je i od 1.3.2022. bez ograničenja.

Koja cijepiva – testovi  prihvaćeni i obvezni za putovanje u Izrael ?

Cijepljenje  NIJE OBVEZNO od 1.3.2022. za ulaz u Izrael.  Izrael mogu posjetiti cijepljeni i necijepljeni putnici. 

VAŽNO ! 

Potreban je negativan brzi antigeni test koji vrijedi 48 sati.

Što ako mi je test pozitivan po dolasku u  Izrael ? 

Sve daljnje mjere u slučaju pozitivnog testa po dolasku u zračnu luku ben Gurion i eventualnih simptoma usklađeni su Mjerama i protokolima na snazi u okolnostima pandemije za  državu Izrael. Dakle obvezena je izolacija, praćenje simptoma do završetka inkubacije. Specijalno dodatno COVID osiguranje koje je usklučeno u sve ICHTIS pakete. U slučaju potrebe hospitalizacije i liječenja, te na koncu repatrijacije-povraka u domovinu uz izmjenu zrakoplovnih karata za povratak pokriva troškove prema uvijetima Osiguravatelja. COVID zaštitni dodatak  je kreiran za potrebe putnika – hodočasnika  koji posjećuju državu Izarel za vrijeme pandemije čije detalje i uvjete donosimo na poveznici u nastavku ( Više o polici COVID države izrael na poveznici – https://touristcovid.madanes.com/wp-content/uploads/2021/08/Israel-Madanes-COVID-19-Cover.pdf )

Koje putne isprave su obvezene za ulazak u Izrael & Palestinu ? 

           ⇒  putovnica koja vrijedi 6 mjeseci od polaska 

brzi antigeni test u HR koji vrijedi 48 sata s QR kodom za očitavanje rezultata kod neke od registriranih ustanova kako bi mogli preuzeti ukrcajnu kartu u zračnoj luci 

Ostale važne napomene :

Skupinom se smatra od 20 – 50 osoba. Sve skupine imaju unaprijed dogovorene lokacije posjeta u skladu  higijenskim odredbama na snazi (  distanca, higijena … )

Svaka grupa će imati točno određenog vodiča, vozača autobusa i pratitelja.

Na koji način će se skupine registrirati ?

Organizatori putovanja imaju zadaću evidentirati skupinu Ministarstvu turizma 10 dana prije planiranog dolaska. Ministarstvo turizma će potvrditi sve potrebno organizatorima,  ispuniti i osigurati potrebnu dokumentaciju te istu proslijediti službama Imigracije koji će zatim odobriti ulazak putovnicom.

COVID osiguranje je kreirano isključevo za pokrivanje troškova uzrokovanih COVID zarazom i uključuje niže navedene usluge;
 1. Hospitalizacija usljed zaraze  COVID-19 do iznosa od  25,000 USD ( američkih dolara ) po osobi i putovanju.
 2. Nužna evakuacija do prikladnog  smještaja u slučaju da  bolnica ne može  primiti pacijenta usljed popunjenosti bolničkih kapaciteta u visini do iznosa od USD 25,000 po osobi i putovanju.
 3. Repatrijacija u slučaju preminuća kao i troškove pogreba do iznosa od  USD 5,000
 4. Izmijena karte za povratak u matičnu zemlju nakon izliječenja i hospitalizacije do USD 3,000 ( američkih dolara )
 5. Troškovi izloacije i obvezne karantene u visini od 150 USD po danu zaključno do 11 dana i počevši od 4. dana (i.e. max 11 days) u slučaju potvrđene dijagnoze COVID-om 19.
 6.  Sve više navedene troškove pokriva direktno putnička agencija – odgovorni organizator za pacijenta bolnici  i ostalim navedenim pružateljima usluga
 7. Svi detalji na poveznici : tourist-covid-Brochure
Duhovno vodstvo na našem hodočašću su licencirani svećenici provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita, autoriziranih od strane Kustodije Svete Zemlje u Jeruzalemu za praćenje hodočasnika po Svetoj Zemlji.
 1. Prof dr. sci. fra Ante Vučković ( https://avuckovic.kbf.unist.hr/zivotopis/ )
 2. Prof. dr. sci fra Domagoj Runje ( https://www.kbf.unist.hr/index.php/hr/kontakt/17-nastavnici/20-docenti/38-domagoj-runje )
 3. Dr. sci fra Miroslav Modrić ( https://verbum.hr/autori/modric-miroslav )
Radujemo se zajedničkom hodočašću !

Prijave i uvjeti prodaje

Putnik se na hodočašće u Svetu Zemlju – Biblijska hodočašća pod šifrom 2297211 u trajanju od 8 dana i polaskom dana 5.11.2022. do 12.11.2022. kojeg organizira i nudi ICHTIS travel može prijaviti sredstvima daljinske komunikacije:

Aktivacija rezervacije

Temeljem zaprimljene rezervacije sredstvima daljinske komunikacije. Ichtis travel Vašoj po izvršenoj rezervaciji upućuje uz potvrdu pred-rezervacije e-poštom i SMS s brojem rezervacije i pozivom na uplatu prema ponudi s uvjetima prodaje.

Izvršenom uplatom od strane Putnika podrazumijeva se kako je Putnik posredstvom sredstava daljinske komunikacije pažljivo pročitao, razumio i prihvatio uvjete Ponude s Programom i Općim uvjetima te ponudom osiguranja.  

Uputa o Jednostranom otkazivanju za putnike

Važna napomena: sukladno čl. 72. zakona o zaštiti potrošača, Putnik- kupac  ima pravo na jednostrani raskid ugovora sklopljenog putem sredstva daljinske komunikacije u roku od 14 dana uz povrat sredstava u cijelosti.

Uvjeti plaćanja

Ugovor koji se smatra obvezujućim za obje strane 15 dan od uplate odnosno aktivacije rezervacije ili dijela rezervacije uplatom prema uvjetima prodaje i u roku istaknutoj na ponudi:

Prilikom prijave Putnik uplaćuje 30 % vrijednosti aranžmana ( 2.916,00 kn ) na naš poslovni IBAN na primatelja

Ichtis d.o.o., Klarina 5, 21000 Split

koji se vodi kod Erste banke  HR53 24020061100419357

s pozivom na broj 02 2297211

Preostalih 70 % iznosa potrebno je uplatiti najkasnije 60 dana prije polaska na putovanje dakle zaključno s 5.9.22.

Napomena: Izračun cijene je za gotovinska plaćanja uz popust od 5 %. Prilikom odabira obročnog plaćanja bankovnom karticom odobravamo gotovinski popust. Prilikom terećenja kartice iznos na naplatu dospijeva odmah u cijelosti. Za obročna plaćanja kreditnim karticama Visa Premium i sl. kod obročnog plaćne ne obračunava se gotovinski popust od 5 % .

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.