Split, 16.8.2022.

OBAVIJEST O USLUGAMA ICHTIS TRAVEL AGENCIJE 

PLANIRANIM PROGRAMIMA HODOČAŠĆA ZA RAZDOBLJE OD RUJNA 2022 DO SVIBNJA 2023   

Poštovani i dragi hodočasnici,

Želimo iznova zahvaliti na Vašem zanimanju za naše programe Vaše zanimanje nas uz velike napore još uvijek drži ” živima ” :-).

Hvala na povjerenju. 

Kako smo Vas i izvijestili ICHTIS ponovno započinje s organizacijom hodočašća nakon dvogodišnje stanke od  travnja 2022. Organizirali smo hodočašća i posjete različitih delegacija od travnja do kolovoza na različite destinacije od Svete Zemlje u svibnju, Italije na Svjetski susret obitelji u Rimu s papom Franjom u  lipnju , zatim na jug Italije sv. Padru Piu više puta različitim rutama ...  Slijedom Vaših upita želimo odgovoriti na pitanja koja nam često postavljate i na jednom mjestu pojasniti sve detalje našeg poslovanja i načina prihvata grupa. 

UVJETI PRODAJE I PLAĆANJA

Na programima su istaknuti datumo do kojeg su datuma otvorene predbilježbe ili do popune mjesta. U nastavku su cijena, uvjeti prodaje i plaćanje hodočašća opisani za svako pjedino putovanje u rubrici UVJETI PRODAJE I PLAĆANJA uz navedenu šifru proizvoda  npr. ID 2239101 su i uvijeti prodaje i plaćanja kao npr. na voj poveznici Ponuda za DEPOZIT 0199-2022-ime-i-prezime-putnika (1)

Ukoliko se odlučite za hodočašće prema navedenim uvjetima potrebno učiniti sljedeće:

PREDBILJEŽITI SE ONLINE ( mrežno ) na našoj web stranici ( www.ichtisonline.com ) odbrati putovanje i zatim unosom svojih podataka u rubrici rezerviraj. Za predbilježbu za to su Vam potrebni, podaci iz osobne iskaznice, kontakt e mail i broj mobitela. ( e mailom/ SMS om Vam stiže potvrda i poziv na plaćanje ).

AKTIVIRATI REZERVACIJU UPLATOM  depozita  roku od 3 dana od rezervacije.

Plaćanje je moguće izvršiti na jedan od dva niže opisana načina; 

a) Uplatom na poslovni račun ICHTIS TRAVEL putničke agencije

IBAN HR 532402006 1100419357  poziv na broj 00 – Vaš broj rezervacije       zaprimljene SMS ICHTIS porukom potvrde rezervacije koja će stići i na e-mail koja sdržaj detalje možete izvršiti prijenos koristeći podatke prema primjeru na poveznici: PRIMJER UPLATNICE – Uplatnica depozit 1000 kn prema ponudi 0199

b) Uplatom bankovnom – debitnom karticama ( VISA, MASTER, MAESTRO ) uz obračun od 2 % za kartičnu obradu posredstvom WSpay Full3D sigurnih linkova.

Sustav naplate karticom funkcionira kao bankomat, dakle pripremite karticu ispunite svoje podatke upišete željeli iznos uplate i odaberete IZVRŠI PLAĆANJE i iznos je uplaćen na naš poslovni račun bez dodatnih troškova za Vas. Pristup online kartičnoj naplati je desnim klikom na poveznicu; https://wpos.wspay.biz/ICHTIS.aspx

c) Plaćanje gotovinom nije moguće.

d) U slučaju da rezervacija nije pokrivena uplatom – automatizmom se otkazuje.

NAKON ŠTO JE REZERAVCIJA AKTIVIRANA UPLATOM Stranka nakon evidentirane uplate ( na IBAN ili bankovnom karticom )  prima sredstvima daljinske komunikacije potvrdu rezervacije i račun za predujam za izvršeno plaćanje usluge.

PREOSTALI IZNOS UPLATE valja uplatiti zaključno s datumom koji je naznačen na svakom programu i do kada će Vam biti dostavljena Obavijest o putovanju s detaljima smiještaja, upute za pakiranje i dr. ( SMS, e-mail ) s pozivom na plaćanje preostalog dijela odabranih usluga ( SMS, e-mail ). 

Upute i pojašnjenja :

Nije potrebno  uredu ICHTIS travel-a slati potvrde o uplati jer sve uplate na IBAN i kartične vidimo na zaslonu našeg računala u realnom vremenu. Važno navesti točan broj Vašeg mobitela i Vaš e mail kojim se služite Vi ili netko iz Vašeg kućanstva ili obitelji. U slučaju da nama nešto nedostaje za realizaciju aktivne rezervacije mi ćemo iz ureda ICHTIS-a Vas kontaktirati pisanim putem i telefonski ukoliko je potrebno. 

Rezervacije naših putnika zaprimamo iz cijele Hrvatske i inozemstva  preko naše mrežne stranice svi daljnji kontakti s putnicima izmijenjuju se isključivo pisanim putem sukladno obvezama ureda koji posluje na daljinu, bez telefonskog ili osobnog kontakta.  Svi koraci tijekom rezervacije kao i status rezervacije su potvrđeni pisanim putem, a sve usluge kao i koraci rezervacije pojašnjeni su na našim stranicama. No ukoliko postoji potreba za nekim dodatnim pojašnjenjem slobodno nam pošaljite pisani upit na e-mail  službe ICHTIS FRONT DESK-a , travel@ichtisonline.com i nastojat ćemo odgovoriti u najskorijem mogućem roku ili pošaljite upit za poziv i kad budemo u prigodi ćemo Vas nazvati.

Predlažemo da pročitate sve detalje Programa putovanja i Opće uvijete o paket aranžmanima prije predbilježbe,  obzirom da uplatom potvrđujete kako ste sve razumjeli i prihvaćate ponuđeni program. Osobito skrećemo pozornost na  čl. 6. koji opisuje otkazne troškove stranke i vremensku skalu obračuna ovisno o destinaciji, tako da preporučamo da se osigurate od štete nastale otkazivanjem prema uvjetima Osiguravatelja u ovom slučaju Croatia Osiguranja. Više na poveznici https://crosig.hr/putno-osiguranje/osiguranje-otkaza-putovanja/

Obavijest o putovanju šaljemo s pozivom za preostali iznos uplate. To je ujedno kontrola svih usluga predbilježenih usluga koje ste predbilježili stoga ako nešto nedostaje ili je viška ljubazno Vas molim da nas pisanim putem obavijestite kako bi ažurirali rezervaciju.

            DIGITALIZACIJA SUSTAVA, BESKONTAKTNO POSLOVANJE I UŠTEDA 

Već davne 2013. prešli smo na poslovanje putem sredstava daljinske komunikacije i zadržali kontakt s putnicima posredstvom pozivnog centra, no ove dvije  protekle pandemijske godine naša djelatnost koja odlukom stožera se gasi iz sigurnosnih razloga za zdravlje nas u ICHTIS-u  usmjerava na dodatnu digitalizaciju sustava obzirom kako smo s kadrom došli s nekadašnjih 6 uposlenika na 3 od kojih smo 2 često na putu s grupama bez pristupa telefonu. Znajući okolnosti prilagodili smo sustav i  nikada nije bilo lakše izvršiti rezervaciju i  pri tome imati pristup svim potrebnim informacijama za odluku, posredstvom mobitela ili računala, a bez naše asistencije. Nove okolnosti su nas ponukale preustrojiti cijelokupno poslovanje i preusmijeriti telefonsku asistenciju oko izrade rezeravcija na korespondeciju s putnicima pisanim putem posredstvom našeg emaila travel@ichtisonline.com, te ukidanje prihvata poziva pozivnog centra. Ostaje naravno dostupan uslužni  telefon agencije ICHTIS 091 156 5 156 ukoliko je upit neodgodiv, no sva korespondencija odvija se isključivo pisanim putem posredstvom elektorničkih komunikacija u realnom vremenu. Pošta na kućnu adresu se ne šalje, a ni uplatnice jer je plaćanje u dva koraka , a svi primjeri su istaknuti na stranicama. Sve programe i putne dokumente kao i isporuku istih smo digitalizirali, sve je dostupno 24 / 7, dakle u bilo koje vrijeme koje Vama odgovara. Imate vremena pročitati programe upoznati se s uvjetima prodaje, poslati upit ako je nešto ostalo nerazjašnjeno i po primitku pojašnjenja  eventualno odlučiti za neki od ponuđenih polazaka. Platiti rezeravciju online bez naknada ili uz minimalne naknade.

Dio sredstava HBOR-ovog kredita za likvidnost pokrili su digitalizaciju procesa ( rezerviranja, izvješćivanja i evidencija plaćanja ) u uredu koje bi do konca godine trebali biti završeni i testirani, dio je otišao na dodatni proizvod ICHTIS TRAVELA koji može osigurati poslovanje tvrtke i servisiranje obveza.

TKO SU KORISNICI NAŠIH USLUGA I ZAŠTO SU POLASCI S LOZINKOM 

Čini nam se kako nakon 20+ godina poslovanja ICHTIS TRAVEL postaje jedan mali kotačić prepoznat u služenju Crkvi, zahvaljujući prije svega sjajnim svećnicima koji rado surađuju na oblikovanju naših programa, trajnoj izobrazbi i formaciji , stečenim sposobnostima i znanjima. Prema programima na stranici razvidno je kako smo aktivnosti usmjerili uglavnom prema župnim zajendicama, biskupijama i nadbiskupijama, HBK ili udrugama koje u startu imaju neku osnovu za realizaciju skupine kako bi izbijegli prikupljanje, a zatim usljed nedovoljno predbilježenih povrata sredstava jer nemamo i nažalost ne možemo još uvijek imati dovoljno uposlenih koji bi mogli pratiti sve promjene po rezervacijama. Možda se zamijetili kako su na našim stranicama polasci zaključani jer se radi o župnim zajednicama koji nakon predbilježbe zainteresiranih u svojim župama ukoliko ostane mjesta otvaraju mogućnost ostalim vjernicima koji bi išli na hodočašće  rezervacije nekom izvan zajendice. Drugim riječima valja planirati polaske iz župnih zajendica kad je to moguće, pažljivo birati teme i ciljeve hodočašća da to uistinu bude obogaćenje za sve sudionike.

            PREDBILJEŽBE PUTNIKA 

Uočavamo kako se putnici javljaju za hodočašća ” u zadnji tren” stoga nam je vrlo teško relizirate neke polaske, osobite polaske zrakoplovom. Naime zrakoplovna industrija koja je pretrpjela silne štete nije se vratila u ” puni kapacitet ” redovnih linija već je negdje na 30 %, a cijene zrakoplovnih karata su skočile u prosjeku za 30 %. Također postoji ponuda “low cost” letova no za skupine su visoko – rizične takvi polasci, te ukoliko možemo ih ne koristimo ili ukoliko skupina želi možemo organizirati takve polaske uz suglasnot svih sudionika na takvim letovima. Usljed česte promjene cijena ne objavljujemo putovanja puno unaprijed jer se cijena značajno mijenja, a mi je ne mijennjamo prema putnicima i to će biti način raspisivanja polazaka sve do stabilizacije tržišta sigurno još koju godinu.

Sastavni dio naših zadaća i vremena nam sada otpada na usklađivanje usluga s novim propisima i određivanje sigurnosti polaska za svako putovanje s osnova situacije s pandemijom i s osnova brzog rasta cijena goriva i ostalih procijena. Stoga smo uskladili poslovanje i na tom području Kako svijedočimo skratio se rok predbilježbe i potvrde polaska na  otprilike 60 – 40  dana prije planiranog datuma polaska. Stoga smo i uskladili načine predbilježbe i plaćanja koje vrijede za ovo razdoblje pandemije do opoziva s načinom rezervacije i plaćanjem u dva koraka.

NOVI PROTOKOLI ZA SIGURNOST PUTNIKA  

Safe travels je svjetska oznaka sigurnosnih protokola u turizmu i ugostiteljstvu koju i putnička agencija ICHTIS primjenjuje za svoje usluge. Stoga se cijelokupna komunikacija ICHTIS TRAVEL agencije kao i dostava putne dokumentacije je prilagođena i odvija se posredstvom kanala daljinske komunikacije – pisanim putem ( SMS, e mail, Whatsapp ) kako je i obveza kod prodaje na daljinu. Putnicima se omogućuje jednostavan pristup ponudi u kojoj se primjenjuju protokoli za siguran boravak i zaštitu zdravlja. Više informacija na: www.safestayincroatia.hr