Split, 11.1.2022.

OBAVIJEST O USLUGAMA ICHTIS TRAVEL AGENCIJE U NOVOJ 2022. GODINI 

 

Poštovani putnici,

Želimo Vam blagoslovljen početak Nove 2022. Nadamo se kako je Božićno vrijeme donjelo prije svega mir. Obnovilo nadu, ufanje i ljubav. 

Svijedočimo petom valu koronavirusa. Omikron verziji virusa koji je zahvatio Europu i ostatak svijeta. Stoga naše programe prebacujemo na proljetna, ljetna i jesenska razdoblja 2022. prateći situaciju. Usklađemo naše polaske sukladno sanitarnoj situaciji u pojedinim zemljama.

Povećana briga za zaštitu zdravlja poziva nas u ICHTIS putničkoj agenciji na još veću odgovornost prilikom organizacije putovanja, događanja i okupljanja s ciljem sigurnosti za sve sudionike od zaraze, pomno birajući datume realizacije, broj sudionika, lokacije, a dio događanja usmjeravajući hodočašća na otvorene prostore, prirodu. Našim redovnim programima u inozemstvu dodali smo i odredišta u Hrvatskoj koja ima gotovo najslobodniji pristup uslugama u usporedbi s ostalim zemljama EU. 

Sastavni dio naših zadaća za vrijeme pandemije je usklađivanje usluga s novim propisima i određivanje sigurnosti polaska za svako putovanje. Kako svijedočimo skratio se rok predbilježbe i potvrde polaska na  otprilike 60 – 40  dana prije planiranog datuma polaska. Stoga smo i uskladili načine predbilježbe i plaćanja koje vrijede za ovo razdoblje pandemije do opoziva. 

USKLAĐENA AKTIVACIJA REZERVACIJA I PLAĆANJE U DVA KORAKA 

Uplate i rezeravcije su  usklađena na način da putnik ukoliko se odluči odabrati nešto iz naše ponude na stranicama www.ichtisonline.com potvrdi svoj polazak samo sa dvije uplate.

Prva u iznosu od 20 % od vrijednosti aranžmana u roku od 3 dana od rezeravcije i druge uplate od preostalih 80 % otprilike 20 dana prije putovanja. 

Prva uplata nam osigurava točan uvid o broju sudionika koji sigurno planiraju svoj polazak i omogućuje nam daljnju organizaciju. Preostali dio od 80 % putnici plaćaju nakon obavijesti o relazaciji i pozivu na plaćanje s određenim datumom do kada vrijedi platiti preostali iznos kako bi podmirili sve troškove rezervacija smještaja, prijevoza itd…  Uobičajeno vrijeme je 60 – 40 dana prije planiranog putovanja ovisno o kojoj se vrsti prijevoza radi ( npr. zrakoplov 60 dana, a autobus 40 dana ). Naravno odlučujuće je stanje s pandemijom i mogućnostima realizacije te usklada o promijenama u režima s covid potvrdama, pandemijom itd. 

U slučaju nerealizacije usljed nedovoljno predbilježenih ili nemogućnosti realizacije usljed pandemije iznos od 20 % se vraća u cijelosti, osim ako u ponudi prodaje nije drukčije naznačeno, a u ostalim slučajevima sukladno Općim uvijetima o organizaciji aranžmana.

Plaćanje je moguće izvršiti bez naknada online,  beskontaktno i bez naknade bankovnim karticama VISA, MASTER , MESTRO. Nadalje možete izvršiti uplatu na naš poslovnim IBAN kod Erste banke prema ponudi ( dakle 2D, QR kodom ). Kod plaćanja pojedinih kreditnim karticama zaračunovamo troškove obrade kreditne kartice od 2-5 %. 

 

NOVI PROTOKOLI ZA SIGURNOST PUTNIKA  

.

Safe travels je svjetska oznaka sigurnosnih protokola u turizmu i ugostiteljstvu koju i putnička agencija ICHTIS primjenjuje za svoje usluge. Stoga se cijelokupna komunikacija ICHTIS TRAVEL agencije kao i dostava putne dokumentacije je prilagođena i odvija se posredstvom kanala daljinske komunikacije i pisanim putem ( e mail, Whatsapp ) kako je i obveza kod prodaje na daljinu. Putnicima se omogućuje jednostavan pristup ponudi u kojoj se primjenjuju protokoli za siguran boravak i zaštitu zdravlja. Više informacija na: www.safestayincroatia.hr

 

MEDITERANSKE ZEMLJE KOJE NISU ČLANICE EU

Mediteranske zemlje koje nisu članice EU – Izrael, Palestina  naše su redovite biblijske destinacije, pa stoga redovito pratimo nove odredbe na tim područjima. Kao i članice EU, oni su uključeni u procese usklađivanja protokola za putovanje i siguran boravak, kako bi olakšali organizaciju putovanja i omogućili sigurnost putnika.

Ministarstvo zdravlja države Izrael i Stožer odgovoran za mjere (IITOA) predložili su (ali ne i usvojili) sljedeće odredbe:

  • putnici su obvezni popuniti obrazac Potvrde o zdravstvenom stanju za Ministarstvo zdravstva Izraela kako bi dobili odobrenje za ulazak u državu
  • cijepljenje je obvezno za sve koje planiraju svoj put u Izrael 
  • za osobe koje su preboljele dokaz o preboljenu vrijedi 180 dana i nakon tog trebaju biti cijepljene 
  • ulazak je osiguran isključivo za putnike iz zelenih zona,
  • potrebno je predočiti negativan PCR test na COVID-19 prilikom izlaska iz Hrvatske i dodatni prilikom ulaska u Izrael u zračnoj luci Ben Gurion 
  • odgovorni Organizator dužan je Ministarstvu turizma Izraela dostaviti podatke svih sudionika i destinacija koje će obilaziti

Hvala Vam na iskazanom povjerenju!
ICHTIS TRAVEL – FRONT DESK