1.dan

Zagreb - Istanbul - Izmir

Okupljanje u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata i 30 minuta prije leta za Istanbul i Izmir. Preuzimanje akreditacija, predaja prtljage, ukrcaj i polijetanje za Istanbul. Po slijetanju slijedi transfer do hotela uz panoramski razgleda Izmira i uvod. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (V,N)
2.dan

Izmir - Sard - Izmir

Doručak. Razgled Izmira, biblijske Smyrne (vjernost u progonu) - značajne luke i mjesta mučeništva prvog biskupa Smyrne - sv. Polikarpa. Grad sa snažnom kršćanskom zajednicom koja je već tada poznata i sv. Ignaciju Antiohijskom, glasovitom biskupu koji odlazi na mučeništvo u Rim. Sv. misa u crkvi sv. Polikarpa i posjet antičkoj agori - mjestu mučeništva sv. Polikarpa. Slijedi katedrala sv. Ivana Evanđeliste. Odlazak na antičke iskopine Sarda (prividno kršćanstvo). Povratak u hotel, večera, noćenje (D,V,N)
3.dan

Izmir - Pergam - Tijatira - Izmir

Doručak. Posjet antičkoj prijestolnici nekadašnje Mizije - gradu Pergamu kojem je upućena riječ kao jednoj od sedam crkava Otkrivenja (jasno opredjeljenje). Amfitetar i hramovi antičke akropole. Pogled na grad iz Asklepijevog svetišta. Nastavak prema antičkom središtu Tijatiri (kriva snošljivost). Razgled povijesnih lokacija uz čitanje i tumačenje tekstova Svetog Pisma. Povratak u hotel. Sv. misa. Večera i noćenje. (D,V,N)
4.dan

Izmir - Filadelfija - Pamukkale

Doručak. Odlazak u pravcu Filadelfije (hrabra izdržljivost). Razgled antičkog grada uz čitanje i tumačenje tekstova Svetog Pisma. Slobodno za osvježenje. Nastavak prema Pamukkaleu - termalni park u “Pamučnoj palači” glasovitoj po ljekovitim toplim izvorima i bazenima termalne vode u kojima se možete kupati po dolasku u hotel. Smještaj u hotel. Sv. misa. Večera i noćenje. (D,V,N)
5.dan

Pamukkale - Laodiceja - Hierapolis - Pamukkale

Doručak. Odlazak na razgled antičke iskopine kojoj je upućena riječ u Svetom Pismu - Laodiceje (mlakost). Sv. misa. Nastavak prema Hierapolisu - antičkom gradu u kojem je, pod utjecajem apostola Pavla, utemljena crkva i mjestu u kojem apostol Filip provodi posljednje godine života i umire mučeničkom smrću. Povratak u hotel, večera i noćenje. (D,V,N)
6.dan

Pamukkale - Milet - Kusadasi

Doručak. Slijedi posjet Miletu - gdje se utemeljila glasovita filozofska škola i gdje je sv. Pavao, prije nego što je otplovio u Jeruzalem, predvidio svoju smrt. Čitanje i tumačenje Svetog Pisma. Nastavak prema Kusadasiju. Sv. misa. Smještaj u hotel, večera i noćenje (D,V,N)
7.dan

Kusadasi - Efez

Doručak. Odlazak u pravcu Efeza (ohladnjela ljubav). Razgled Gospina svetišta u Efezu i sv. misa. Odlazak prema arheološkim iskopinama grada/luke Efez, mjestu održavanja Efeškog koncila: Celsiusova knjižnica, Hadrianov hram i grčko-rimski amfiteatar u kojem je Pavao održao govor. Posjet Bazilici sv. Ivana i razgled ostatka Artemidinog hrama. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (D,V,N)
8.dan

Efez - Izmir - Istanbul - Zagreb

Doručak. Transfer do zračne luke. Predaja prtljage, preuzimanje ukrcajne karte i pogranične formalnosti. Polijetanje prema Hrvatskoj. (D)
Cijena uključuje
povratnu zrakoplovnu kartu na redovnoj liniji Zagreb - Istanbul - Izmir
8 dana / 7 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 4*
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
ulaznice za izlete prema programu
vodiča/pratitelja na hrvatskom jeziku
duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizaciju sv. misa
organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
OBVEZNU DOPLATU ZA IZRADU VIZE - 36,05 $ Vizu možete izraditi sami na stranici: https://www.evisa.gov.tr/en/tour/ ili posredstvom agencije uz dodatnu nadoplatu od 300 kn
OBVEZNU DOPLATU ZA ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE - 1 090 kn
*TR - Tečajne razlike aranžmana prema specifikaciji u važnim napomenama
doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji - 1 350 kn)
dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
audio sisteme za praćenje programa
napojnice - 20 €
ručkove
PREPORUČUJEMO! PAKET PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE/OSIGURANJE OD NEZGODE/OSIGURANJE PRTLJAGE (85 kn) - možete sklopiti najkasnije 48 sati (2 dana) prije polaska na putovanje. OSIGURANJE OD RIZIKA OTKAZA PUTOVANJA (200 kn) - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja se vrši isključivo na dan uplate depozita ili najkasnije 72 sata (3 dana) od uplate depozita!
Važne napomene
* ZP - Zrakoplovne pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
* TSC - Ticketing service charge/obvezna naknada za izdavanje karte
* FS - Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
* TR - Tečajne razlike aranžmana - tečaj aranžmana je izražen u trenutku objave programa u odnosu na trenutnu vrijednost $ / €, a eventualne tečajne razlike se usklađuju i evidentiraju na završnom računu
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja leta
valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, putnik obvezno treba imati vizu za ulazak u RT
program može biti izveden drugačijim redosljedom ne izostavljajući ni jednu navedenu lokaciju, a u ovisnosti o rasporedima skupina i raspoloživosti usluga
SPECIFIKACIJA USLUGA: D - doručak, V - večera, N - noćenje

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.