1.dan

Zagreb - Istanbul - Adana

Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja. Ukrcaj na let Zagreb - Istanbul - Adana. Po dolasku prijevoz do hotela. Smještaj, večera, noćenje. (V,N)
2.dan

Adana - Tarz - Kapadocija

Doručak. Nastavljamo put u podnožju čudesnog gorja Taurus sve do Tarza - rodnog grada apostola Pavla i nekadašnjeg glavnog grada rimske Cilicije. Smješten je na visoravni iznad Sredozemnog mora i ušću rijeke koja je činila prirodnu luku. Uvod u život sv. Pavla, čitanje Svetog Pisma, te što Pavao piše o sebi. Sv. misa i razgled. Vrijeme za okrijepu i dalje nasatvak prema Kapdociji. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (D,V,N)
3.dan

Kapadocija - Kaymakly podzemni grad

Doručak. Kapadocija - jedinstvena geološka formacija koja nastaje zahvaljujući erupcijama obližnjeg vulkanskog područja Argaeus (Mount Erciyes), a koju opisuje u svojoj knjizi rimski povjesničar Strabon. U regiji postoji stotine podzemnih gradova (od kojih je Kaymakli jedan od najpoznatijih), a datiraju još od 3000 godina prije Krista. Sv. misa. Povratak u hotel, večera i noćenje. (D,V,N)
4.dan

Kapadocijska škola - Nacionalni park Göreme

Doručak. Posjet nacionalnom parku Goreme - u geološkim formacijama, nastalim erupcijama vulkana i oblikovanim erozijom, prvi su kršćani izdubili na stotine crkava - sigurna su mjesta za okupljanje i Euharistijsko slavlje. Neke od najvažnijih ćemo imati priliku posjetiti, posebice one iz 11. st. koje su služile kao skloništa i podzemni samostani, kao i monaške ćelije. Freske u spiljskim crkvama koje prikazuju Bazilija Velikog i Grgura Nazijanskog, Konstantina i majku sv. Jelenu i ostale protagoniste prvih vremena podsjećaju nas na glasovitu kapadocijsku školu uz druge dvije (Antiohijsku i Aleksandrijsku). Sv. misa. Odlazak u hotel, večera i noćenje. (D,V,N)
5.dan

Konya - Antalya

Doručak. Odlazak u Konyu (biblijski Ikonij) - nekadašnji glavni grad rimske provincije Galacije, središte tkalačkih vještina. Vraćamo se na Pavlovo 1. misijsko putovanje uz čitanje i tumačenje Svetog Pisma spominjući se dionica od Antiohije Pizidjske, Ikonija, Listre, Derbe do Perge. Ikonij je mjesto gdje su Pavao i Barnaba okupili mnoštvo Grka i navješćujući zadobili po prvi put naslov apostola. Slavimo sv. misu i upoznajemo se s boravkom apostola u Ikoniju i njihovim progonstvom. Današnja Konya je središte islamskog misticizma - reda derviša, čiji je predstavnik mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Nekadašnji samostan Mevlana, danas je muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nastavljamo put prema Antalyi. Smještaj u hotel večera i noćenje (D,V,N)
6.dan

Antalya - Perga - Antalya

Doručak. Odlazak u Pergu, obilazak arheološke lokacije i grada. Razmatranje o rastu u odnosima trojice navjestitelja radosne vijesti - Pavla, Barnabe i Marka. Sv. misa. Slobodno za šetnju, a zatim povratak u Antalyu. Večera i noćenje. (D,V,N)
7.dan

Antalya - Myra

Doručak. Uživajte u ponudi hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu: Myra - važna luka istočnog Mediterana u kojoj su se nalazile ionske i egejske kolonije, te kolonije Feničana, Helena i nasljednika Aleksandra Velikog. Myra je i mjesto glasovitog biskupa - sv. Nikole i luka 4. misijskog putovanja apostola Pavla. Posjet samostanu gdje se čuvalo njegovo tijelo, sv. misa. Slobodno za šetnju, a zatim povratak u Antaliju. (D,V,N)
8.dan

Antalya - Zagreb

Doručak. Transfer do zračne luke i povratni let. (D)
Cijena uključuje
povratnu zrakoplovnu kartu na redovnoj liniji i relaciji Zagreb - Istanbul - Adana i Antalia - Istanbul - Zagreb
8 dana / 7 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 4*
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
ulaznice za izlete prema programu
vodiča/pratitelja
duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizaciju sv. misa
organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
OBVEZNU DOPLATU ZA IZRADU VIZE - 36,05 $ - Vizu možete izraditi sami na stranici: https://www.evisa.gov.tr/en/tour/ ili posredstvom agencije uz dodatnu nadoplatu od 300 kn
OBVEZNU DOPLATU ZA ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE - 1260 kn
doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji - 1200 kn)
napojnice za lokalne vodiče i vozače - 20 €
ručkove
PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA (min 10 osoba/za realizaciju potrebna rezervacija i doplata): · Sema (ples derviša) - 20 € · Vožnja balonom (ovisi o vremenskim uvjetima) - 225 € · Myra - 40 € *cijene izleta su informativne. Organizacija, cijena, sadržaji i izvedba su u nadležnosti partnerske agencije!
Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
*FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
zrakoplovne pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja leta
valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja i putnik obvezno treba imati vizu za ulazak u RT
PREPORUČUJEMO! Putno zdravstveno osiguranje (161 kn) i osiguranje od rizika otkaza putovanja (130 kn) - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije! Policu zdravstvenog osiguranja možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska.
SPECIFIKACIJA USLUGA: D - doručak, V - večera, N - noćenje

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.