Obavijest o aktivaciji usluga 28.6.2021. Stopama Sv. Benedikta
1.dan

Split - Dubrovnik - Bari

Okupljanje na dogovorenom mjestu o čemu ćemo Vas obavijestiti pisanim putem. Preuzimanje ukrcajnih karata i ukrcaj na brod za Bari. Noćenje na brodu – na aviosjedalima, uz mogućnost nadoplate (na upit, prema raspoloživosti) za ležaj u kabinama. (NB, AS)
2.dan

Bari - Pietrelcina - Cassino

Iskrcaj s broda i vožnja autobusom do Cassina. Na putu do Cassina, mjesta benediktinske opatije, zaustavit ćemo se u Pietrelcini rodnom mjestu sv. Padre Pia. Obilazak njegovog doma, crkve krštenja (sv. Misa). Nakon osvježenja nastavljamo vožnju prema našem smještaju u okolici Cassina. Dolazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje. (D,R,V,N)
3.dan

Monte Cassino

Doručak. Odlazak u Monte Cassino u kojem je od 543. boravio sv. Benedikt i u kojem se nalaze njegove relikvije, kao o relikvije sv. Skolastike i sv. Grgura Velikog. Slavlje sv. Mise te razgled bogate zbirke u muzeju nekada najbogatijeg samostana. Slobodno za molitvu, odmor i osvježenje. Slijedi slavlje večernje molitve sa monasima. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,R,V,N)
4.dan

Monte Cassino - Subiaco

Doručak. Odlazak iz Cassina u Subiacu. Dan ćemo provesti u Subiacu blizu izvora rijeke Aniene – mjestu na kojem Neron pretvara rijeku u tri jezera na kojima gradi palaču. Subiaco je mjesto gdje je sv. Benedikt proveo prvih 20 godina svog života. Posjet samostanu Sacro Speco – spilja u kojoj je svetac živio isposničkim životom prije samog osnivanja monaške zajednice posvećene sv. Klementu Rimskom. Na tom području je osnovano još 12 samostana. Unutar zidina samostana nalaze se zidovi oslikani freskama koje opisuju čuda i događaje iz života sv. Benedikta. Posjet svetištu i slavlje sv. Mise. Slobodno za osobnu molitvu. Slijedi posjet samostanu sv. Skolastike. Povratak u hotel. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (D,R,V,N)
5.dan

Subiaco - Norcia

Doručak. Vožnja prema Norci uz zaustavljanje za osvježenje. Norcia – rodno mjesto sv. Benedikta i sestre blizanke sv. Skolastike. Upoznavanje benediktinske zajednice I karizme te slavlje sv. Mise. Benediktinska zajednica, potaknuta riječima sv. Benedikta, je obnovila izradu rukotvorina, nabožnih predmeta I proizvodnju hrane I piva prema starim recepturama. Ručak I obilazak centra grada te posjet monahinjama benediktinkama. Vožnja prema Foligno, uz zaustavljanje za osvježenje. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (D,R,V,N)
6.dan

Foligno - Loretto - Ancona

Doručak. Posjet svetištu sv. Anđele Folignske majke I redovnice. Sv. Misa, slobodno za molitvu ispred neraspadnutog tijela svetice ‘’učiteljice teologa’’. Odlazak u pravcu Loretta sa zaustavljanjima za osvježenje. Po dolasku u marijansko svetište Loretto koje su pohodili brojni sveci, slavlje sv. Mise i razgled nazaretske kućice Svete Obitelji te posveta obitelji. Slobodno vrijeme za osobnu molitvu i kupnju. Odlazak prema trajektnoj luci Ancona uz zaustavljanja za osvježenje. Ukrcaj na trajekt i polazak prema Splitu (u 19.45 h). (D,R,NB)
7.dan

Ancona - Split

Po dolasku u Split (u 7.00 h ujutro) iskcaj u trajektnoj luci.
Cijena uključuje
prijevoz trajektom na relaciji Dubrovnik - Bari i Ancona - Split s uključenim brodskim pristojbama (266 kn) i uključenim aviosjedalima
4 noćenja na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima s 3*
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
razglede gradova i ulaze u gradove prema programu
vodiča/pratitelja
duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizacija sv. misa
organizacija putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji)
ležaj u kabini na brodu (220 - 500 kn po osobi za oba smjera, ovisno o tipu i raspoloživosti kabine)
dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
ulaznice
Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
*FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Brodske pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja broda
Valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, a osobne iskaznice 3 mjeseca
PREPORUČUJEMO! Putno zdravsteveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza putovanja (110 kn - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije!)

Split 23.4.2021.

Poštovani,

Završili  smo provjeru s pružateljima usluga u svezi polaska za Italiju  28.6.2021. Nastavno na našu prethodnu obavijest (iz svibnja 2020.) i Vašu suglasnost o premještanju usluga hodočašća Stopama Svetaca u Italiju  na novi datum 28.6. – 4.7.2021.,  dostavljamo Vam obavijest o

OČEKIVANOJ AKTIVACIJI  USLUGA HODOČAŠĆA U ITALIJU za termin 28.6.2021. do 4.7.2021.

TEMELJI OČEKIVANE AKTIVACIJE

Temeljem provjere u svrhu realizacije planiranog hodočašća želimo Vas izvijestiti pisanim putem da je izvjesna aktivacija usluga hodočašća u Italiji za 28.6.21. a sukladno zaprimljenim informacijama kroz protekli tjedan i to kako slijedi :

  • Prema najavi pred Vlade RI, očekuju se postepena otvaranja Italije počevši od 1.5.2021.
  • Odluku o realizaciji putovanja ćemo donijeti 21 dan prije početka putovanja točnije ponedjeljak  7.6.2021. kad će situacija biti jasnija. 

Od 2.4. su na snazi odredbe o obvezi predočenja JEDNOG od niže navedenih

  1. Potvrde po preboljenom COVID 19 virusu u zadnjih 6 mjeseci od polaska
  2. Potvrda o cijepljenju
  3. Negativan PCR test ne stariji od 48 sati
  4. Negativan Antigeni test ne stariji od 48 sati

Napomena: U slučaju potrebe agencija ICHTIS će organizirati na unaprijed određenom mjestu za putnike koje nisu cijepljenje ili preboljele COVID 19 uzimanje uzoraka za testiranje po posebnim uvjetima o čemu ćemo vas obavijestiti 27.5.2021.

Hodočašće je dalje otvoreno za predbilježbe na našoj stranici za sve zainteresirane.

OTKAZIVANJE HODOČAŠĆA S OSNOVE ČL. 6 UGOVORA O OPĆIM UVIJETIMA

Kako smo i naveli u prethodnoj korespondenciji,  odabirom OPCIJE A dakle premještanjem usluga i uplaćenih sredstava na novi datum 28.6.2021. i obustavom daljnjeg plaćanja do 17.5.2021. te korištenjem bonusa izleta u vrijednosti od 300 kn i dalje ste u mogućnosti raskinuti ugovor sukladno općim uvjetima  čl. 6. Na današnji dan storno troškovi iznose  15 % od ukupnih usluga + PDV  a dalje sukladno vremenskoj tablici na Vašim ugovorima ( poveznica – https://ichtisonline.com/opci-uvjeti/ )

OTKAZIVANJE HOODČAŠĆA S OSNOVE ČL. 3  UGOVORA O OPĆIM UVIJETIMA

U slučaju da Mjere koje priječe realizaciju budu na snazi dana  7.6.2021. hodočašće ćemo otkazati s osnove čl.3 i izvijestit ćemo vas o postupku refundacije unutar 7 dana od datuma otkazivanja.

UPUTE 

Ukoliko budete trebali daljnja pojašnjenja ljubazno Vas molimo da nam ih dostavite pisanim putem e mail travel@ichtisonline.com ( ili pošaljete poruku da Vas kontaktiramo SMS om na naš kontakt 091 156 5 156 ) . Aktivnosti našeg ureda su minimalizirane uslijed pandemije, te ograničene na samo 1 osobu koja je na terenu ili u uredu, stoga nismo u mogućnosti uvijek odgovoriti na Vaš poziv.

Zahvaljujemo na strpljenju i srdačno Vas pozdravljamo.

S poštovanjem,

ICHTIS TRAVEL – FRONT DESK / PRIHVAT I OBRADA REZERVACIJA

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.