1.dan

ZAGREB – SANKT PETERSBURG

Okupljanje u zračnoj luci dr. Franjo Tuđman Zagreb. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Sankt Petersburgu. Dolazak u Sankt Petersburg u večernjim satima, prijevoz do hotela, smještaj, večera i noćenje (V, N).
2.dan

SANKT PETERSBURG

Doručak. Panoramski razgled St. Petersburga, šetnja u pratnji lokalnog vodiča: Trg svetog Izaka s najvećom katedralom u Rusiji – Isakijevska, Trg Senata sa spomenikom Petru I Velikom, Petropavlovska utvrda i Petropavlovska saborna crkva, zatim Zimski dvorac, samostan Aleksandra Nevskog i Nevsky Prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Admiralitet. Poslijepodne slobodno vrijeme za plovidbu brodom po rijeci Nevi, Fontanki i kanalima na kojima je grad sagrađen, ( tko želi u rano jutro moguće je vidjeti u ljetnim mjesecima dizanje gradskih mostova ) U večernjim satima mogućnost (nije uključeno) odlaska na baletnu predstavu u Marijinski ili Mihajlovski teatar. Noćenje. (D,V,N)
3.dan

SANKT PETERSBURG – ERMITAŽ – PETERHOF ( ili izlet na VAALAM – smostanski kompleks na arhipelagu jezera Ladoga )

Nakon doručka krećemo do Državnog muzeja Ermitaž, najznamenitijie svjetske zbirke umjetnina u kompleksu Zimskog Dvorca. Slijedi odlazak u Peterhof, ruski Versailles. gradić parkova, palača i muzeja smješten na obali Finskog zaljeva. Parkovi oko nekadašnjih carskih odaja ukrašeni su brojnim fontanama i skulpturama, a protežu se na 607 hektara. Povratak u hotel, večera i noćenje. (D,V,N)
4.dan

SANKT PETERSBURG – CARSKO SELO PUŠKIN

Doručak. Odlazak do mjesta Puškin, nekadašnje ljetne carske rezidencije, a od 1918. godine i muzeja. Naziva se još i Carsko selo, a udaljeno je oko 25 km od Sankt Petersburga. Jedna od najljepših i najzanimljivijih prostorija je Jantarna soba, dvorana čiji su zidovi obloženi jantarom. Po završetku razgleda, povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
5.dan

SANKT PETERSBURG – MOSKVA

Doručak. Odjava iz hotela i organizirani prijevoz do kolodvora i urkcaj na brzi SAPSAN vlak za Moskvu. Odlazak na panoramski razgled. Obilazak: Crveni trg s veličanstvenom katedralom sv. Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej i kazalište Boljšoj (razgledi samo izvana). Odlazak u hotel, večera i noćenje. (D,V,N)
6.dan

MOSKVA

Doručak, slijedi razgled Kremlja s njegovim monumentalnim zidovima i kulama, katedralama i palačama iznad rijeke, Carskim topom, Carskim zvonom Zvonikom Ivana Velikog, 3 katedrale (Blagoveschensky, Arhangelsky, Voznesensky – obilazak jedne od tri katedrale), Crkvom 12 Apostola. Sv. Misa. obilazak Novodevchniy samostan gdje senalazi i grob vlelikog Vladimira Solovljeva i ostalih glasovitih ruskih književnika. Obilazak Moskve metroom (karta za metro uključena je u cijenu) kako bismo posjetili najpoznatije i najljepše metro stanice na svijetu. Nakon razgleda slobodno vrijeme za šetnju pješačkom zonom ulice Arbat s lijepim restoranima i kafeterijama. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
7.dan

MOSKVA –SERGIJEV POSAD – MOSKVA

Doručak. Odlazak u Sergijev Posad koji je udaljen 50-ak kilometara od Moskve, razgled Trojstvene lavre svetog Sergeja koji je uvršten i na Popis svjetske baštine. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i ručak. Povratak u Moskvu i odlazak na vožnju rijekom Moskvom uz najljepše simbole grada. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
8.dan

MOSKVA – SPLIT

Doručak. Odjava iz hotela slobodno vrijeme do organiziranog transfera do zračne luke u Moskvi. Prijava na let za Split. Dolazak u Split u večernjim satima. (D)
Cijena uključuje
povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Sankt Petersburg – Moskva - Split
8 dana/7 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 3/4*
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije
ulaznice za izlete prema programu i vodiča pratitelja
lokalni vodiči na svim razgledima, duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizacija sv. misa
organizacija putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu i PDV
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
Cijena isključuje
doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji)
dolatu za baletnu predstavu u Marijanskom ili Mihajlovskom teatru
doplata za vožnju Nevom
dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
ručkovi i napojnice za lokalne vodiče – doplata 25 eura
Preporučamo! Paket putnog osiguranja od otkaza 200 kn, obvezno se ugovara prilikom plaćanja depozita
Važne napomene
VIZA OBVEZNA DOPLATA, turistička viza za Rusiju- 475 kn + 100kn posredovanja
Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je priložiti:
Potvrda o prihvatu turista od ruske organizacije koja obavlja turoperatorsku djelatnost, čiji su podaci uneseni u Jedinstveni federalni registar turoperatera (pribavlja organizator putovanja)
Putovnica koja ima najmanje dvije čiste stranice za vize i koja vrijedi 6 mjeseci po završetku valjanosti vize; - Obrazac za vizu, koji treba ispuniti na stranici visa.kdmid.ru , ispisati te osobno potpisati (prilikom odabira mjesta gdje se predaju dokumenti treba navesti vizni centar u kojem planirate predati dokumente)
Fotografija u boji 3,5х4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)
OBVEZNE DOPLATE!
ZA POTREBE ISHOĐENJA VIZE! Putno zdravstveno osiguranje - Polica zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije i pokriva rok trajanja vize, uz pokriće od 30.000 EUR za vrijeme boravka u Rusiji
Zrakoplovne pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu (u ovom trenutku su 2100 kn)
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja leta

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.