1.dan

Zagreb - Lisabon

Sastanak u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Preuzimanje ukrcajnih karata i predaja prtljage za let. Polijetanje za Lisabon. Po dolasku ukrcaj u autobus i obilazak Lisabona, rodnog grada sv. Ante Padovanskog (1195.–1231.), sveca veoma štovanog u našem narodu. Posjet njegovoj rodnoj kući, te katedrali - Santo Antonio da Se - koja je ujedno i mjesto njegova krštenja. Nastavak razgleda grada: utvrda Belem i samostan Jeronimos (UNESCO), trg Pombal, Avenida da Liberdade, Rossio i druge znamenitosti. Slobodno vrijeme za šetnju, osvježenje. Odlazak u hotel. Smještaj, večera. Po želji večernja šetnja prekrasnim Lisabonom. Noćenje. (D, V, N)
2.dan

Lisabon - Santarém - Fatima

Doručak. Ukrcaj u autobus. Posjet Nacionalnom svetištu Krista Kralja. Pogled na Lisabon i rijeku Tejo. Posjet kapeli vječnog klanjanja. Slijedi odlazak u Santarém, sv. Misa u svetištu Tijela i Krvi Kristove. Nastavak prema Fatimi uz upoznavanje s Gospinim porukama i povijesti ukazanja. Smještaj u hotel. Večera i odlazak na večernji program u Fatimskom svetištu. (D, V, N)
3.dan

Fatima - Nazaree - Fatima

Doručak. Razgled svetišta u Fatimi: kapela Marijina ukazanja, bazilika u kojoj su tijela vidjelaca blaženika Jacinte, Francisca i Lucije. Odlazak do Aljustrela i Valinhosa, mjesta u kojemu su rodne kuće malih pastira, mjesta ukazanja anđela i Gospe u kolovozu 1917. Ukrcaj u autobus i vožnja do ribarskog mjesta na obali Atlantika - Nazaree. Slobodno za ručak i šetnju. Obilazak i razgled svetišta Gospe od Nazarea. Povratak u Fatimsko svetište u hotel na večeru. Sudjelovanje u večernjoj procesiji. (D, V, N)
4.dan

Fatima - Coimbra - Batalha - Fatima

Doručak. Pješačenje na križni put do kapele sv. Stjepana u ranim jutarnjim satima. Povratak u hotel na doručak. Nastavak programa u svetištu: posjet crkvi Presvetog Trojstva, tumačenje mozaika i Fatimskih ukazanja. Poslijepodne izlet u Coimbru (UNESCO) i Batalhu (UNESCO). Batalha: dominikanski samostan izgrađen u spomen na pobjedu Portugalaca nad Španjolcima u bitci kod Aljubarrote 1385., kapitalni portugalski projekt kroz dva stoljeća u gotičkom “manuelinskom“ stilu i remek djelom - kraljevskom kapelom u istom stilu. Coimbra: nekadašnji rimski Aeiminie, danas grad studenata s jednim od najznačajnijih sveučilišta u Europi. Sveučilište je utemeljio 1290. kralj Dinis i njegova supruga sv. Elizabeta, čije se tijelo čuva u samostanu siromašnih Klarisa u Coimbri. Tu se rodio fado i način na koji se on sluša. Također, tu se nalazi i samostan karmelićanki u kojem je boravila sestra Lucija do svoje smrti. Posjet samostanu u kojem je sv. Ante obukao svoj franjevački habit. Povratak u Fatimu. Slobodno vrijeme. Sudjelovanje u večernjem programu. (D, V, N)
5.dan

Fatima - Zagreb

Doručak. Prijevoz autobusom od hotela do zračne luke u Lisabonu na let za Zagreb. Preuzimanje ukrcajnih karata i predaja prtljage za let. Ukrcaj u avion i polazak prema Zagrebu. (D)
Cijena uključuje
zrakoplovne karte na liniji Zagreb - Lisabon - Zagreb sa uključenim zrakoplovnim pristojbama
4 noćenja / 5 dana na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima s 3*
prijevoz autobusom visoke turističke klase s klima uređajem prema programu
audio sisteme za praćenje programa
uz razglede Lisabona, Fatime u pratnji vodiča uključeni su i izleti, Coimbra, Nazaree, Braga
vodič, pratitelj
duhovno vodstvo, organizirani posjeti svetištima i crkvama, organizacija sv. Misa
organizacija putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevina i PDV
Opći uvjeti
VRIJEDNOST VIŠE! Putno zdravstveno osiguranje (www.wiener.hr/putno osiguranje-1.aspx)
Cijena isključuje
doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
ulaznice za navedene posjete koji se plaćaju na licu mjesta (Batalha – cca. 5 €, Alcobaca – cca. 5€)
doplata za priključni let za Lisabon zrakoplovom iz Splita za Zagreb i natrag (380 kn po osobi u oba smjera - obvezno naznačiti prilikom predbilježbe)
Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
zrakoplovne pristojbe su promjenjive i uskladit će se na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirati u Vašem završnom računu
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja zrakoplova
putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma početka putovanja, a osobna iskaznica najmanje 3 mjeseca
PREPORUČUJEMO! Osiguranje od rizika otkaza putovanja (130kn - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije!)

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.