1.dan

Zagreb - Lisabon

Sastanak u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta za Lisabon. Preuzimanje ukrcajnih karata i predaja prtljage za let. Po dolasku u Lisabon, preuzimanje prtljage i ukrcaj u autobus. Razgled Lisabona autobusom uz zaustavljanja: posjet katedrali Santo Antonio da Se, rodnoj kući sv. Ante Padovanskog (1195.) i mjestu krštenja. Sv. misa. Nastavak panoramskog razgleda: utvrda Belém i samostan Jeronimos (UNESCO), Avenida da Liberdade, Rossio, spomenik Otkrićima novih pomorskih destinacija, Alfama i dr. Slobodno za osvježenje, šetnju i kupnju suvenira. Smještaj u hotel. Večera i noćenje. (V,N)
2.dan

Lisabon - Santarém - Fatima

Doručak. Posjet nacionalnom svetištu Krista Kralja u Lisabonu. Sv. Misa. Nastavak autobusom prema Santarému, gdje ćemo posjetiti svetište Tijela i Krvi Kristove. Nastavak vožnje prema Fatimi. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Sudjelovanje u večernjoj procesiji i molitvi ružarija. (D,V,N)
3.dan

Fatima - Nazaree

Doručak. Razgled fatimskog svetišta: mjesta ukazanja Anđela i Gospe. Posjet bazilici Gospe od Ružarija i grobovima vidjelaca (bl. Jacinti, Francescu i sestri Luciji), crkvi Presvetoga Trojstva. Sv. misa. Slobodno poslijepodne za posjet muzeju votivnih darova Gospi, osobnu molitvu i kupnju nabožnih predmeta. Večera. Sudjelovanje u večernjem programu i procesiji svetišta. Noćenje. (D,V,N)
4.dan

Fatima - Nazaree - Batalha - Fatima

Doručak. Odlazak na križni put. Sv. Misa u kapeli sv. Stjepana. Upoznavanje s fatimskim ukazanjima. Poslijepodne odlazak u Nazaree - mali gradić na obali Atlantika i obilazak Gospina svetišta i kapele sv. Mihovila. Na povratku, kratko zaustavljanje ispred samostana Gospe od Pobjede u Batalhi (UNESCO). Povratak u Fatimu. Slobodno za osobnu molitvu i kupnju nabožnih predmeta. Večera. Sudjelovanje u večernjem programu i procesiji svetišta. (D,V,N)
5.dan

Fatima - Coimbra - Braga - Santiago de Compostela

Doručak. Odlazak prema Coimbri, nekadašnjem rimskom Aeiminiu, danas gradu studenata s jednim od najznačajnijih sveučilišta u Europi. Sveučilište je utemeljio 1290. kralj Dinis i njegova supruga sv. Elizabeta, čije se tijelo čuva u samostanu siromašnih Klarisa u Coimbri, samostanu u kojem je sv. Ante obukao franjevački habit. Također tamo je i samostan karmelićanki u kojem je boravila sestra Lucija do svoje smrti. Nakon panoramskog razgleda uz kratko zaustavljanje, odlazak prema Santiagu de Compostelli. Na putu posjet Svetištu Dobrog Isusa, glasovitom hodočasničkom mjestu Portugala još od davne 1722. od kada postoji Sveti put koji vodi do barokne bazilike na vrhu brda s kojeg puca pogled na grad Bragu - nekadašnje biskupsko sjedište Portugala. Nakon posjeta i osvježenja, nastavak prema Santiagu de Compostelli. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
6.dan

Santiago de Compostela

Doručak. Razgled grada: posjet katedrali sv. Jakova, Placa de Obradoiro, Portico dela Gloria, kripta s tijelom sv. Jakova i relikvijari koji sadrže originalni komadić sv. Križa. Slobodno poslijepodne za šetnju i kupnju suvenira. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D, V, N)
7.dan

Santiago de Compostela - Porto - Lisabon

Doručak. Odlazak prema Portu, gradu na Atlantskom oceanu, smještenom na rijeci Duoro. Panoramski razgled uz kratka zaustavljanja i posjet katedrali izgrađenoj poput utvrde u 12. i 13. st. i posvećenoj Gospi. Posjet trgu Terreiro s manuelinskim pilarom i ulici cvijeća. Poznata luka iz koje se trgovalo s Britancima u 17. st s poznatom mješavinom vina i alkohola poznatog kao Porto. Možete čuti cijelu priču i kušati porto u glasovitom muzeju vina. Nakon posjete Portu, odlazak prema Lisabonu uz zaustavljanje za osvježenje. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
8.dan

Lisabon - Zagreb

Doručak. Odlazak u zračnu luku Vasco de Gama, na check in na let za Zagreb s polaskom u prijepodnevnim satima. Predaja prtljage i polijetanje prema Zagrebu. (D)
Cijena uključuje
zrakoplovne karte na relaciji Zagreb - Lisabon - Zagreb s uključenim zrakoplovnim pristojbama
7 noćenja/8 dana na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama u hotelima s 3/4 *prema programu
prijevoz autobusom visoke turističke klase s klima uređajem prema programu
razglede i izlete prema programu: Lisabon, Fatima, Santarém, Batalha, Nazaree, Coimbra, Braga, Santiago de Compostela, Porto
pratitelja/vodiča
duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizaciju sv. Misa
organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevina, Opći uvjeti i PDV
VRIJEDNOST VIŠE! Putno zdravstveno osiguranje, (www.wiener.hr/putno osiguranje-1.aspx)
Cijena isključuje
doplata za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji 1980 kn)
ulaznice za posjete koji se plaćaju na licu mjesta
Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
zrakoplovne pristojbe su promjenjive i uskladit će se na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirati u Vašem završnom računu
organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja zrakoplova
PREPORUČUJEMO! Osiguranje od rizika otkaza putovanja (200 kn - doplata za osiguranje se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije!)

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.