1.dan

Zagreb - Lisabon

Sastanak u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta za Lisabon. Preuzimanje ukrcajnih karata i predaja prtljage za let. Po dolasku u Lisabon, preuzimanje prtljage i ukrcaj u autobus. Razgled Lisabona autobusom uz zaustavljanja: posjet katedrali Santo Antonio da Se, rodnoj kući sv. Ante Padovanskog (1195.) i mjestu krštenja. Sv. misa. Nastavak panoramskog razgleda: utvrda Belém i samostan Jeronimos (UNESCO), trg Pombal, Avenida da Liberdade, Rossio, Spomenik otkrićima novih pomorskih destinacija, Alfama i dr. Slobodno za šetnju i osvježenje. Smještaj u hotel, večera. Po želji šetnja prekrasnim Lisabonom. Noćenje. (V,N)
2.dan

Lisabon - Santarém - Fatima

Doručak. Ukrcaj u autobus. Posjet Nacionalnom svetištu Krista Kralja - pogled na Lisabon i rijeku Tejo. Posjet kapeli vječnog klanjanja. Odlazak u Santarém, sv. misa u svetištu Tijela i Krvi Kristove. Nastavak prema Fatimi uz upoznavanje s Gospinim porukama i povijesti ukazanja. Smještaj u hotel. Večera i odlazak na bdijenje u Fatimskom svetištu uoči blagdana Gospe Fatimske. (D,V,N)
3.dan

Fatima - Nazaree - Fatima

Doručak. Sudjelovanje u međunarodnoj sv. Misi na blagdan Gospe Fatimske. Razgled svetišta u Fatimi: kapela Marijina ukazanja, bazilika u kojoj su tijela vidjelaca blaženika Jacinte, Francisca i Lucije. Odlazak do Aljustrela i Valinhosa, mjesta u kojemu su rodne kuće malih pastira, mjesta ukazanja anđela i Gospe u kolovozu 1917. Ukrcaj u autobus i vožnja do ribarskog mjesta na obali Atlantika - Nazaree. Slobodno za ručak i šetnju. Obilazak i razgled svetišta Gospe od Nazarea. Povratak u Fatimsko svetište u hotel na večeru. . Sudjelovanje u večernjoj procesiji. (D,V,N)
4.dan

Fatima - Coimbra - Batalha - Fatima

Doručak. Pješačenje na križni put do kapele sv. Stjepana u ranim jutarnjim satima. Povratak u hotel na doručak. Nastavak programa u svetištu: posjet crkvi Presvetog Trojstva, tumačenje mozaika i Fatimskih ukazanja. Poslijepodne izlet u Coimbru (UNESCO) i Batalhu (UNESCO). Batalha: dominikanski samostan izgrađen u spomen na pobjedu Portugalaca nad Španjolcima u bitci kod Aljubarrote 1385., kapitalni portugalski projekt kroz dva stoljeća u gotičkom “manuelinskom“ stilu i remek djelom - kraljevskom kapelom u istom stilu. Coimbra: nekadašnji rimski Aeiminie, danas grad studenata s jednim od najznačajnijih sveučilišta u Europi. Sveučilište je utemeljio 1290. kralj Dinis i njegova supruga sv. Elizabeta, čije se tijelo čuva u samostanu siromašnih Klarisa u Coimbri. Tu se rodio fado i način na koji se on sluša. Također, tu se nalazi i samostan karmelićanki u kojem je boravila sestra Lucija do svoje smrti. Posjet samostanu u kojem je sv. Ante obukao svoj franjevački habit. Povratak u Fatimu. Slobodno vrijeme. Sudjelovanje u večernjem programu. (D,V,N)
5.dan

Fatima - Lisabon - Zagreb

Doručak. Prijevoz autobusom od hotela do zračne luke u Lisabonu na let za Zagreb u 10.55 h. Preuzimanje ukrcajnih karata i predaja prtljage za let. Ukrcaj u avion i polazak prema Zagrebu (očekivani dolazak u 15.05 h). (D)
Cijena uključuje
povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb - Lisabon - Zagreb s pripadajućim obveznim doplatama pristojbi ZP/TSC/FS* - 955 kn
5 dana/4 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 3*
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
razglede Lisabona i Fatime u pratnji vodiča i izlete u Coimbru, Santarému, Nazareu, Batalhu
vodiča/pratitelja, duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizacija sv. Misa
obvezne napojnice vozačima i hotelima
organizacija putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
VRIJEDNOST VIŠE! Putno zdravstveno osiguranje (www.wiener.hr/putno osiguranje-1.aspx)
audio sisteme za praćenje programa
Cijena isključuje
doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji)
dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
ručkove
ulaznice za navedene posjete koji se plaćaju na licu mjesta (Batalha – cca. 5 €, Alcobaca – cca. 5€)
Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
TSC *FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Zrakoplovne pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja leta
Valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja,a osobne iskaznice najmanje 3 mjeseca
PREPORUČUJEMO!
Osiguranje od rizika otkaza putovanja - 130 kn
Priključni povratni let Split - Zagreb - 390 kn po osobi 11.5. / u 6.15 h iz Splita - Zagreb, 7.50h Zagreb - Lisabon 15.5. / u 20.20h iz Zagreba - Split
*Doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja, kao i doplata za priključni let iz Spita se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije!

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.