1.dan

Zagreb - Lisabon

Sastanak u zagrebačkoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman 2 sata prije polijetanja. Preuzimanje ukrcajnih karata i predaja prtljage za let. Po dolasku u Lisabon, preuzimanje prtljage i ukrcaj u autobus. Razgled Lisabona autbusom uz zaustavljanja: posjet katedrali Santo Antonio da Se, rodnoj kući sv. Ante Padovanskog (1195.) i mjestu krštenja. Sv. Misa. Nastavak panoramskog razgleda: utvrda Belem i samostan Jeronimos (UNESCO), Avenida da Liberdade, Rossio, spomenik Otkrićima novih pomorskih destinacija, Alfama i dr. Slobodno za osvježenje, šetnju i kupnju suvenira. Smještaj u hotel. Večera i noćenje. (V,N)
2.dan

Lisabon - Santarem - Fatima

Doručak. Posjet nacionalnom svetištu Krista Kralja u Lisabonu. Sv. Misa. Nastavak autobusom prema Santaremu, gdje ćemo posjetiti svetište Tijela i Krvi Kristove. Po dolasku u Fatimu, smještaj u hotel. Večera. Sudjelovanje u večernjoj procesiji i molitvi ružarija. (D,V,N)
3.dan

Fatima - Nazare

Doručak. Razgled fatimskog svetišta: mjesta ukazanja Anđela i Gospe. Posjet bazilici Gospe od Ružarija i grobovima vidjelaca (Jacinti, Francescu i sestri Luciji), crkvi Presvetoga Trojstva. Sv. misa. Slobodno poslijepodne za posjet muzeju votivnih darova Gospi, osobnu molitvu i kupnju nabožnih predmeta. Večera. Sudjelovanje u večernjem programu i procesiji svetišta. Noćenje. (D,V,N)
4.dan

Fatima - Nazare - Batalha - Fatima

Doručak. Odlazak na križni put. Sv. Misa u kapeli sv. Stjepana. Upoznavanje s fatimskim ukazanjima. Poslijepodne odlazak u Nazare – mali gradić na obali Atlantika i obilazak Gospina svetišta i kapele sv. Mihovila. Na povratku, kratko zaustavljanje ispred samostana Gospe od Pobjede u Batalhi (UNESCO). Povratak u Fatimu. Slobodno za osobnu molitvu i kupnju nabožnih predmeta. Večera. Sudjelovanje u večernjem programu i procesiji svetišta. (D,V,N)
5.dan

Fatima - Coimbra - Braga - Santiago de Compostella

Doručak. Odlazak prema Coimbri, nekadašnjem rimskom Aeiminiu, danas gradu studenata s jednim od najznačajnijih sveučilišta u Europi. Sveučilište je utemeljio 1290. kralj Dinis i njegova supruga sv. Elizabeta, čije se tijelo čuva u samostanu siromašnih Klarisa u Coimbri, samostanu u kojem je sv. Ante obukao franjevački habit. Također tamo je i samostan karmelićanki u kojem je boravila sestra Lucija do svoje smrti. Nakon panoramskog razgleda uz kratko zaustavljanje, odlazak prema Santiagu de Compostelli. Na putu posjet Svetištu Dobrog Isusa, glasovitom hodočasničkom mjestu Portugala još od davne 1722. od kada postoji Sveti put koji vodi do barokne bazilike na vrhu brda s kojeg puca pogled na grad Bragu - nekadašnje biskupsko sjedište Portugala. Nakon posjeta i osvježenja, nastavak prema Santiagu de Compostelli. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
6.dan

Santiago de Compostella

Doručak. Razgled grada: posjet katedrali sv. Jakova, Placa de Obradoiro, Portico dela Gloria, kripta s tijelom sv. Jakova i relikvijari koji sadrže originalni komadić sv. Križa. Slobodno poslijepodne za šetnju i kupnju suvenira. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D, V, N)
7.dan

Santiago de Compostella - Porto - Lisabon

Doručak. Odlazak prema Portu, gradu na Atlantskom oceanu, smještenom na rijeci Duoro. Panoramski razgled uz kratka zaustavljanja i posjet katedrali izgrađenoj poput utvrde u 12. i 13. st. i posvećenoj Gospi. Posjet trgu Terreiro s manuelinskim pilarom i ulici cvijeća. Poznata luka iz koje se trgovalo s Britancima u 17. st s poznatom mješavinom vina i alkohola poznatog kao Porto. Možete čuti cijelu priču i kušati porto u glasovitom muzeju vina. Nakon posjete Portu, odlazak prema Lisabonu uz zaustavljanje za osvježenje. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
8.dan

Lisabon - Zagreb

Doručak. Odlazak u zračnu luku Vasco de Gama, na check-inn na let za Zagreb. Predaja prtljage i polijetanje prema Zagrebu. (D)
Cijena uključuje
Zrakoplovne karte na relaciji Zagreb - Lisabon i Lisabon - Zagreb s pripadajućim zrakoplovnim pristojbama
7 noćenja/8 dana na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama u hotelima s 3-4 * prema programu - prijevoz autobusom visoke turističke klase s air-conditionom prema programu
Pratitelj/vodič i duhovno vodstvo
Razgledi i izleti prema programu: Lisabon, Fatima, Santarem, Batalha, Nazare, Coimbra, Braga, Santiago de Compostella, Porto
Organizirani posjeti svetištima i crkvama, organizacija sv. misa
Organizacija putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevina, Opći uvjeti i PDV
Cijena isključuje
Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji 1980 kn)
Ulaznice za posjete koji se plaćaju na licu mjesta
Dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
Ručkove
Priključni let iz Splita (390 kn)
Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
TSC *FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Zrakoplovne pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja leta
Valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, a valjanost osobne iskaznice najmanje 3 mjeseca nakon datuma putovanja

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.