1.dan

Split -Ancona

Okupljanje na dogovorenom mjestu u trajektnoj luci u Splitu u 18.00 sati. Ukrcaj u autobus. Preuzimanje ukrcajnih karata, pogranične formalnosti i ukrcaj na brod za Anconu. Noćenje na brodu – na avio sjedalima, uz mogućnost nadoplate (na upit, prema raspoloživosti) za ležaj u kabinama. (NB, AS)
2.dan

Ancona Norcia Subiaco

Osvježenje na brodu; kava, kroasan i topli napitak. Slijedi vožnja prema Norci uz zaustavljanje za osvježenje. Norcia – rodno mjesto sv. Benedikta i sestre blizanke sv. Skolastike. Upoznavanje s životom benediktinske zajednice i karizme. Benediktinska zajednica, potaknuta riječima i pravilom sv. Benedikta, obnovila je izradu rukotvorina, nabožnih predmeta, proizvodnju hrane i piva prema starim recepturama. sv. Misa. Nastavak vožnje prema Subiacu, uz zaustavljanje za osvježenje. Smještaj u hotel, večera i noćenje. (D, V,N)
3.dan

Subiaco

Doručak. Dan ćemo provesti u Subiacu blizu izvora rijeke Aniene – mjestu na kojem Neron pretvara rijeku u tri jezera i nad kojima gradi palaču. Subiaco je mjesto gdje je sv. Benedikt proveo prvih 20 godina svog života. Posjet samostanu Sacro Speco i spilji u kojoj je svetac živio isposničkim životom prije samog osnivanja monaške zajednice posvećene sv. Klementu Rimskom. Na tom području je osnovano još 12 samostana. Unutar zidina samostana nalaze se zidovi oslikani freskama koje opisuju čuda i događaje iz života sv. Benedikta. Posjet svetištu i slavlje sv. Mise. Slobodno za osobnu molitvu. Slijedi posjet samostanu sv. Skolastike. Povratak u hotel, večera i noćenje. (D, V,N)
4.dan

Subiaco - Monte Cassino

Doručak. Odlazak u grad Cassino i benediktinsku opatiju Monte Cassino u kojem je od 543. boravio sv. Benedikt i u kojem se časte njegove relikvije, kao i relikvije sv. Skolastike i sv. Grgura Velikog. Slavlje sv. Mise te razgled bogate zbirke muzeja nekada najbogatijeg samostana. Slobodno za molitvu, odmor i osvježenje. Slijedi slavlje večernje molitve sa monasima. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D, V,N)
5.dan

Cassino - Pietrelcina - Cassino

Doručak. Vožnja iz Cassina, prema Beneventu i Pietrelcini. Upoznat ćemo se s rodnim mjestom sv. Padre Pia. Obilazak njegovog doma, crkve krštenja (sv. Misa), mjesta molitve i prvih znakova njegova poslanja. Nakon osvježenja i obilaska te vremena za molitvu, kupnju suvenira nastavljamo vožnju prema hotelu. Večera. Noćenje. (D, V,N)
6.dan

Cassino - Asiz - Foligno

Doručak. Odlazak prema benediktinskoj opatiji Subasio koja je ugostila i štitila na svojim posjedima najslavnije svece Umbrije sv. Franu, sv. Klaru i danas sveca našeg vremena bl. Karla Acutisa. Posjet crkvi sv. Marija Velike gdje se čuva neraspodnuto tijelo bl. Karla Acutisa, sv. Misa. Slobodno vrijeme za osobnu molitvu i obilazak crkve sv. Frane i sv. Klare, kupnju suvenira. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. ( D,V,N )
7.dan

Foligno - Loreto - Ancona

Doručak. Posjet svetištu sv. Anđele Folignske majke i redovnice. Slobodno za molitvu ispred neraspadnutog tijela svetice ‘’učiteljice teologa’’. Odlazak u pravcu Loreta sa zaustavljanjima za osvježenje. Po dolasku u marijansko svetište Loreto koje su pohodili brojni sveci, slavlje sv. Mise i razgled nazaretske kućice Svete Obitelji te posveta obitelji. Slobodno vrijeme za osobnu molitvu i kupnju. Odlazak prema trajektnoj luci Ancona uz zaustavljanja za osvježenje. Ukrcaj na trajekt i polazak prema Splitu (u 19.45 h). (D,NB)
8.dan

Ancona - Split

Po dolasku u Split (u 7.00 h ujutro) iskcaj u trajektnoj luci.
Cijena uključuje
2 noćenja na brodu i prijevoz trajektom na relaciji Split - Ancona - Split s uključenim brodskim pristojbama (228 kn) i uključenim aviosjedalima
5 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima s 3*/4*
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
razglede gradova, samostana, opatija i ulaze u gradove prema programu
vodiča/pratitelja
duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizacija sv. misa
organizacija putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
audio sistemi za praćenje programa
Cijena isključuje
doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji) - 930 kn
doplata za ležaj u kabini na brodu 330 kn u unutarnjoj dvokrevetnoj WC
dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
ručkovi
ulaznice koje se plaćaju na licu mjesta
Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
*FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Brodske pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja broda
Valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, a osobne iskaznice 3 mjeseca
COVID 19 - potrebna je valjana COVID putovnica ( za cjepljene i osobe koje su preboljele ) ili negativan antigeni test svakih 48 sati
COVID 19 - dodatno zaštitno osiguranje Putnim osiguranjem nisu obuhvaćeni troškovi liječenja bolesti nastalih kao posljedica epidemije ili pandemije (članak 14. stavak 15. Uvjeta putnog osiguranja) poznate prije polaska na put. Ako se posebno ugovori i plati dodatna premija, uključeno je pokriće liječenja bolesti koje nastanu za vrijeme putovanja, a posljedica su epidemije COVID-19.
PREPORUČUJEMO! Putno zdravsteveno osiguranje ( 100 ) i osiguranje od rizika otkaza putovanja (110 kn ) - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije!)

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.