1.dan

Split - Ancona

Okupljanje na dogovorenom mjestu u Splitu i polazak prema trajektnoj luci u Splitu. Ukrcaj na brod iz Splita za Italiju - luku Ancona. Noćenje na brodu. Smještaj - avio sjedala uz mogućnost nadoplate ležaja u kabini, ovisno o tipu i raspoloživosti kabine. (NB)
2.dan

Ancona - Rim

Iskrcaj s broda u Anconi i nastavak putovanja prema Rimu uz zaustavljanja za osvježenje. Po dolasku posjet Bazilici sv. Pavla izvan zidina gdje se čuvaju relikvije apostola Pavla (sv. misa). Razgled bazilike. Posjet Katakombama sv. Kalista. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje. (V,N)
3.dan

Rim

Doručak. Posjet patrijarhalnoj Bazilici sv. Ivana Lateranskog (sv. misa), lateranskoj krstionici i kapeli sv. Venancija. Nastavak prema drugoj patrijarhalnoj bazilici Sveta Marija Velika. Slobodno za ručak. Slijedi posjet antičkom Rimu - Koloseum (izvana), Kapitolij, Trajanov Forum, Forum Romanum. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
4.dan

Rim - Vatikan

Doručak. Odlazak u Vatikan. Audijencija s papom Franjom u Vatikanu na Trgu sv. Petra. Slobodno za ručak. Slijedi posjet i razgled Bazilike sv. Petra (sv. misa), groba sv. Ivana Pavla II., groba apostola Petra i pogled na temelje nekadašnje Konstantinove bazilike. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za uspon na kupolu sv. Petra, obilazak Vatikanskih muzeja ili šetnju trgovima. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
5.dan

Rim - Asiz

Doručak. Nastavak putovanja u Asiz. Po dolasku posjet Papinskoj Bazilici sv. Franje Asiškog. Razgled: kripta sv. Franje. Slobodno za osvježenje. Bazilika sv. Klare, Porziuncola i Sv. Marija Anđeoska. Zatim katedrala krštenja sv. Franje i Klare, čašćenje novog sveca katoličke crkve i ujedno mjesto počivališta neraspadnug tijela „Božjeg influencera“ Carla Acutisa, Sv. misa. Odlazak prema Padovi. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje (D,V,N)
6.dan

Padova - Split

Doručak. Odlazak u razgled Padove. Posjet Bazilici sv. Ante, svetištu sv. Leopolda Mandića (sv. misa), kao i mjesta povezana s životom i preminućem sv. Ante Padovnanskog. Slobodno za molitvu, kupnju suvenira. Nastavak prema Hrvatskoj, vožnja uz zaustavljanja za osvježenje auto cestom do Splita. Povratak u kasnim večernjim satima. (D)
Cijena uključuje
prijevoz trajektom (noćna vožnja) na relaciji Split - Ancona s uključenim BP (114 kn) i uključenim avio sjedalima
4 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 3/4*
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
ulaze za autobuse u gradove prema programu: Rim, Asiz, Padova
razglede gradova i navedenih znamenitosti prema programu s licenciranim vodičem
audio sisteme za praćenje programa
vodiča/pratitelja
duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizaciju sv. misa, audijenciju s papom
organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
*TR - Tečajne razlike prema specifikaciji u važnim napomenama
doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji - 925 kn)
doplatu za ležaj u kabini na brodu (na upit u agenciji, ovisno o tipu i raspoloživosti kabine)
ulaznice koje nisu navedene u programu (Vatikanski muzeji 17 €, kupola sv. Petra 3 - 7 €)
dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
PREPORUČUJEMO! Putno zdravstveno osiguranje( 100 kn) i osiguranje od rizika otkaza putovanja (100 kn) - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije! Policu zdravstvenog osiguranja možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska.
Važne napomene
* BP - Brodske pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
* TR - Tečajne razlike aranžmana - tečaj aranžmana je izražen u trenutku objave programa u odnosu na trenutnu vrijednost $ / €, a eventualne tečajne razlike se usklađuju i evidentiraju na završnom računu
* FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja broda
valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, a osobne iskaznice najmanje 3 mjeseca
SPECIFIKACIJA USLUGA: D - doručak, R - ručak, V - večera, N - noćenje, NB - noćenje na brodu

COVID 19 UPUTE ZA POTREBE ULASKA U ITALIJU

 Dobili smo obavijest o usklađenim detaljima za ulazak u Italiju od lipnja 2021. Za hrvatske državaljane potrebne su vrijedeće putne isprave (putovnica koja vrijedi najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja.ili osobna iskaznica koja vrijedi najmanje 3 mjeseca nakon datuma putovanja) i obvezno je sljedeće;  

1.) Testiranje na COVID 19 Između ponuđenih testova HZJZ nudi čini se po najpovoljnijim uvjetima izrađuje brzi antigeni test. Test je obvezno ponavljati svakih 48 sati jer prilikom ulaska u sve zatvorene objekete potrebno ga je imati sa sobom. Svaki nalaz sadrži QR kod koji se na ulazima u objekte skenira.

Test za polazak u nedjelju 24.10.21 ( nastojte ga izraditi u nedjelju prije polaska na punktu u zračnoj luci Split ili nekom drugom dežurnom punktu) molimo da potvrdu pošaljete na e mail kako bi je mogli uputiti graničnim prijelazima (  travel@ichtisonline.com )

 

ILI

2.) vrijedeća COVID putovnica za sve putnike koji su preboljeli Covid ili su cijepljeni.

Sukladno uputama osigurali smo za sve putnike naše skupine kojima je test potreban, najavu testiranja brzim antigenim testom na unaprijed određenom mjestu i uskladili program za našu skupinu.

Djelatnici punkta za testove će uzeti uzorke (briseve), koji će biti gotovi i ovjereni u narednih 15 minuta. Ovjerene službene isprave će potom biti uručene putnicima, nakon čega nastavljamo prema našem programu. Putnici koji su cijepljeni i posjeduju COVID putovnicu ne trebaju nikave dodatne testove.

  18.10.2021.

OBAVIJEST O PUTOVANJU ITALIJA

Rim – apostoli sv. Petar i Pavao, obnovitelji sv. Frane, sv. Ante i “Božji influencer” bl. Carlo Acutis 2193101 / 24.-29.10.21. Rim – Vatikan – Asiz – Padova Poštovani hodočasnici, Zahvaljujemo se na predbilježbi za hodočašće Stopama Svetaca u Rim Italiju s  polaskom u nedjelju  24.10.2021. Želimo Vam osigurati detaljne upute vezane uz polazak:

POLAZAK IZ SPLITA 24.10. 2021. NEDJELJA  

MJESTO : SPLIT, Trajektna luka Split ispred terminala Jadrolinije ( Gat 22 ) 

VRIJEME OKUPLJANJA : 18.30

Kontakt telefon vodiča : Nataša Bulić 091 156 5 156  koji će za vrijeme biti dežurni telefon presumjeren na vodiča, dakle otvoren za kontakt putnika 7/24 od 1.10.2021. od 14.30 pa ga možete  memorirati u Vaš mobitel. Vodić će stupiti s vama u kontakt 1.10.21. nakon polaska iz Splita oko 16.00 sati za provjeru.

POVRATAK 29.10.2021. PETAK U KASNIJIM VEČERNJIM SATIMA

Autobusom iz Padove , 19.10.2021. Polazak iz padove je predviđen oko 15.30 sati i zatim slijedi vožnja do Splita autocestom uz zaustavljanja za osvježenje.

UKRCAJ PUTNIKA NA BROD, PRTLJAGA, NOĆENJA I USLUGE NA BRODU Ukrcaj putnika je skupni, stoga Vas molimo da se pridržavate točnog vremena koje je naznačeno. Za ukrcaj Vam je potrebna osobna iskaznica ili putovnica, negativni antigeni test ili važeća COVID putovnica, zatim ukrcajna karta koju će Vam uručiti voditeljica putovanja Gđa. Nataša Bulić. U cijenu je uključena i obvezna brodska pristojba Jadrolinije u visini od 114 kn.

Prtljaga na brodu

Prtljaga koju odložite u autobus prilikom ukrcaja, neće se po dolasku u brod vaditi iz autobusa.. Kako se ne bi stvarala veća gužva prije ulaska na brod, preporučujemo da sve što vam je potrebno za prvu noć na brodu stavite u ruksak koji ćete imati sa sobom u autobusu i na brodu. No, ako želite imati uz sebe cijelu prtljagu na brodu, uzmite svoju prtljagu prije ukrcaja u brod. U slučaju da se odlučite za ruksak, preporučujemo stvari za osobnu higijenu i noćenje (za one koji imaju kabinu), lijekove (ako su potrebni), hranu, piće, osobne isprave i novac. Ukoliko Vam vožnja brodom ili autobusom smeta, pazite da u dogovoru s liječnikom imate sve što vam je potrebno od lijekova.

Smještaj na brodu

Predviđeni smještaj na brodu su avio sjedala, osim za putnike koji su se odlučili za dodatnu doplatu kabina sukladno Vašim predbilježbama i raspoloživosti kabina koje nam je dostavila Jadrolinija. Također, možete ponijeti vreću za spavanje i ispružiti se u zatvorenim hodnicima jedne od paluba.

Dodatne usluge su evidentirane u Vašoj  PONUDI i odabranim uslugama. Dostavili smo Vam raspoloživi kapacitet dodatnih usluga (kabina). Broj je ograničen i nismo u mogućnosti osigurati više mjesta.

Hrana i piće na brodu

U cijenu je uključen zajutrak – sok, topli napitak i pecivo za cijelu skupinu.

Putnici koji nose sa sobom hranu za večeru i doručak, mogu blagovati na predviđenim mjestima na palubama broda. Ostali mogu uplatiti self-service doručak direktno na brodu za cijenu od 45 kn/6 € (namaz, peciva, salama, sir, žitarice, topli napitak,…) i ”a la carte” ponudu za večeru u jednom od brodskih restorana.

OSOBNI PODACI 

Molimo Vas da provjerite osobne podatke i molimo one koji nisu dostavili brojeve putovnica ili osobnih iskaznica da to učine ODMAH! Možete obostrano fotografirati ispravu i poslati Whatsappom na 091 156 5 156. Naime, svi putnici su unaprijed najavljeni sa svim podacima. Stoga, osobe koje nisu dostavile broj osobne isprave s kojom putuju, morat će proći dodatne provjere i predočiti vrijedeće osobne isprave prilikom ukrcaja na brod i prilikom dolaska u hotel.

SMJEŠTAJ I USLUGE NA HODOČAŠĆU

    1. Jadrolinija Dubrovnik (Dubrovnik – Bari )

Nedjelja, 24.10.2021. – noćenje na brodu uz uključena avio sjedala i zajutrak ili uz nadoplatu kabine i self-service

    1. RIM Hotel Excel Monte Mario  3 *sup   https://excel-roma-montemario.h-rez.com/contact.htm

       Ponedjeljak do četvrtka od 25.10.-28.10.21. 3 noćenja doručak i večera u dvokrevetnim sobama s TWC

    1. Accoglienza Casa del Pellegrino   3*   https://www.santuariantoniani.org/

Četvrtak na petak od 28. do 29.10.2021. – 1 noćenje s večerom i doručkom u dvokrevetnim sobama s TWC

     

Tijekom hodočašća dijelite s drugom osobom dvokrevetnu sobu s kupaonicom. Raspored po sobama smo napravili prema Vašim prijavama i željama. Promjene na licu mjesta nisu moguće. Ukoliko niste naveli osobu, stavili smo vas s nekim Vaših godina i spola. Ako želite nešto izmjeniti to je moguće zaključno s 19.10.2021. emailom na travel@ichtisonline.com ili Whatsappom na 091 156 5 156 navodeći ime i prezime osobe s kojom želite biti u sobi.

Hrana koja se poslužuje u restoranu hotela isključivo služi za konzumaciju u restoranu i nije dopušteno iznositi hranu iz restorana – praviti sendviče ili uzimati voće za naknadno korištenje.  Sadržaj hotela, izgled soba i ponudu možete provjeriti unaprijed na web stranicama koje smo Vam dostavili.

DUHOVNI PROGRAM 

Sva svetišta koja obilazimo u Italiji su otvorena, usluge u programu rezervirane i potvrđene.

Svi razgledi  će se odvijati sukladno našem programu, a pod stručnim vodstvom svećenika i vodiča tumača. Svi programi se prate putem audiosistema obzirom da su na većini mjesta koje posjećujemo obvezni.

DUHOVNO VODSTVO  

Duhovno vodstvo na programu je don Marinko Barbiš, rektor Gospina svetišta na otoku Krku ( Majka Božja Gorička Također će biti mogućnosti i za ispovijed.

NOVAC koji se koristi je EUR (€). Možete koristiti sve kreditne i bankovne kartice, kao i podizati gotovinu na bankomatima.

VRIJEME U ITALIJI Dolazimo u Italiju u listopadu , kada se očekuje relativno toplo vrijeme uz moguću kišu. Više informacija pogledajte na www.weather.com neposredno prije polaska na hodočašće. Svakako, ponesite slojevitu odjeću koju ćete moći oblačiti i skidati prema potrebi, razgaženu i udobnu obuću, kao i kabanicu, rasklopni kišobran da u slučaju kiše možete slobodno kretati.

EVIDENCIJE VAŠIH UPLATA I PLAĆANJE DO 18.10.2021.

Zahvaljujemo na svim Vašim uplatama koje smo zaprimili do današnjeg dana. Sve su vaše uplate evidnetirane i račun za predujam poslan na Vaše e mail adrese. Ljubazno Vas molimo da s današnjim danom zatvorite svoje uplate. U slučaju da bilo što  nedostaje mi ćemo Vas kontaktirati.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, kontaktirajte nas emailom na travel@ichtisonline.com ili na 091 156 5 156.

bl. Carlo Acutis
spilja sv. Ante

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.