1.dan

Zagreb - Istanbul

Okupljanje u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata i 30 minuta prije leta za Istanbul. Slijedi preuzimanje akreditacija, predaja prtljage, ukrcaj i polijetanje za Istanbul. Po slijetanju slijedi razgled Istanbula grada osnovanog prije 3300 godina, a koji se prostire na dva kontinenta (Europu i Aziju) razdvojena tjesnacem Bosporom. Bizantska i osmanska blaga: hipodrom – mjesto na kojem su se u rimskom razdoblju održavale utrke kola, Hagia Sofia, Plava džamija – 17. st., poznata po šest minareta i interijerom popločanim plavim pločicama. Slobodno za šetnju. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. (V,N)
2.dan

Istanbul

Doručak. Odlazak prema jednoj od najljepših povjesnih četvrti Istanbula Fanar i Balat dragulje povijesne i duhovne baštine ovog grada, uspomena na metropolu Male Azije. Nakon razgleda Muzeja Chora i meditacije s izvrsno očuvanim Justinijanovim mozaicima, slijedi šetnja žiopisnim ulicama Fanara i i kušanje lokalnih specijaliteta ili vožnja brodom (uz doplatu) Zlatnim rogom. Vožnja u pravcu hotela. Večera. Noćenje ( D,V,N)
3.dan

Canakale – Pergam

Doručak. Odlazak u pravcu grada Çanakkalea na području povijesne provincije Troade i mjesta vezanog za sv. Pavla i njegovo 2. Putovanje. Razgledi povijesnih lokacija uz čitanje i tumačenje tekstova Svetog Pisma. Sjećanje na Troju koju arheolozi i smještaju na navedenu lokaciji. Odlazak prema glasovitoj antičkoj prijestolnici Pergamu. Posjet Pergamu (sv. Misa) vožnja prema hotelu. Večera. Noćenje. (D,V,N)
4.dan

Pergam - Izmir

Doručak. Razgled Izmira, biblijske Smirne, značajne luke u mjestu mučeništva prvog biskupa Smirne, sv. Polikarpa (sv. Misa). Grad sa snažnom kršćanskom zajednicom koja je već tada poznat, a koju spominje sv. Ignacije Antiohijski, glasoviti biskup koji odlazi na mučeništvo u Rim. Sv. misa u crkvi sv. Polikarpa i posjet antičkoj agori svjedoku mučeništva . Odlazak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
5.dan

Efez – Milet

Doručak. Odlazak u pravcu Gospina svetišta u Efezu, sv. misa i razgled svetišta. Odlazak prema arheološkim iskopinama grada – luke Efez: Celsiusovu knjižnicu, Hadrianov hram i grčko-rimski amfiteatar u kojem je Pavao održao govor, mjestu doržavanja Efeškog koncila. Slijedi posjet Miletu –gdje je sv. Pavao predvidio svoju smrt. Ujedno ćemo posjetiti Baziliku Sv. Ivana i vidjeti ostatke Artemidinog hrama. Večera. Noćenje. (D,V,N)
6.dan

Laodiceja - Hierapolis -Pamukkale

Doručak. Odlazak prema Laodiceji (sv. Misa) i Hierapolisu, razgled veličanstvenih antičkih gradova kojima je upućenena riječ u SP. Slijedi termalni park u Pamučnoj palači glasovitoj po ljekovitim toplim izvorima i bazenima termalne vode u kojima se možete kupati po dolasku u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
7.dan

Pamukkale – Antalia

Doručak. Vožnja prema južnom dijelu nekadašnje rimske provincije Licije gdje Pavao i Barnaba borave cijelu zimu i daju osvrt na izraelsku povijest (sv. Misa). Vrijeme za posjet loklanim predionicma i suvenirnicama za kupnju. Večera. Noćenje. (D,V,N)
8.dan

Antalia – Zagreb

Doručak. Transfer do zračne luke. Predaja prtljage i preuzimanje ukrcajne karte te pogranične formalnosti. Polijetanje prema Hrvatskoj. (D)
Cijena uključuje
Povratnu zrakoplovnu kartu na charter liniji iz Zagreba za Istanbul / Antaliu ili Izmir
8 dana / 7 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 4*
Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
Ulaznice za izlete prema programu
Vodiča/pratitelja na hrvatskom jeziku
Audio sisteme
Duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizacija sv. misa
Organizacija putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
OBVEZNO !
DOPLATU ZA IZRADU VIZE U CIJENI OD 36,05 $. Možete je izraditi sami na stranici https://www.evisa.gov.tr/en/tour/ ili posredstvom agencije uz naknadu od 300 kn koja uključuje troškove vize
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1095,20 kn
NIJE OBVEZNO !
Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji - 1 350 kn)
Dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
Doplata za vožnju brodom
Napojnice 20 €po osobi
Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
TSC *FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Zrakoplovne pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja leta
Valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, putnik obvezno treba imati vizu za ulazak u RT
Program može biti izveden i vvs. dakle započeti u Antalii ne izostavlajajući ni jednu navedenu lokaciju i završiti u Istanbulu u ovisnosti o rasporedima skupina i raspoloživosti
PREPORUČUJEMO!
Osiguranje od rizika otkaza putovanja (100 kn) i putno zdravstveno osiguranje (31 kn) - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja i putno zdravstevno osiguranje se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije ili najkasnije 3 dana od predbilježbe

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.