1.dan

Split - Dubrovnik - Atena

Okupljanje i vožnja do zračne luke Dubrovnik za let u Atenu. Po dolasku u Atenu preuzimanje prtljage, ukrcaj u autobus i odlazak na panoramski razgled uz zaustavljanje za osvježenje. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje. (V, N)
2.dan

Atena - Korint - Atena

Doručak. Odlazak prema Korintu. Razmatranje i upoznavanje s poviješću antičke Atene i Korinta i ozračjem s kojim se sv. Pavao susreo bilježeći svoj neuspjeh. Posjet arheološkom parku, sv. misa. Pogled na Korintski tjesnac. Slobodno za okrjepu i nastavak prema Ateni. Panoramski razgled uz zaustavljanja za fotografiranje i posjet Akropoli. Apolonov hram, ostatci dućana iz 1. st., fontana Eirene i muzej ispunjen antičkim blagom. Areopag i pogled na Zeusov hram i Hadrianov luk. Penjući se prema Akropoli posjetit ćemo remek-djela arhitekture “Zlatnog doba” Atene: Propileji, Hram Atene, Nike, Erehtej i na kraju Partenon. Slobodno za šetnju i kupnju suvenira. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
3.dan

Atena - Delfi - Hosios Loukas - Kalambaka

Doručak. Odlazak prema unutrašnjosti Grčke. Posjet Delfima - antičkom proročištu nazvanom “Središtem Svijeta”, Apolonov hram, amfiteatar, stadion. Posjet još jednom biseru bizantske arhitekture (UNESCO) i središtu monaštva Hosios Loukas, gdje se čuva neraspadnuto tijelo sv. Luke, monaha. Sv. misa. Slijedi vožnja srcem antičke Grčke do Kalambake, neobične formacije stijena na kojima se nalaze glasoviti viseći samostani - Meteora. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
4.dan

Kalambaka - Meteora - Solun

Doručak. Posjetit ćemo dva od šest preostalih monaških zajednica - Meteora s bogatim zbirkama ikona i prekrasno oslikanim crkvama, biserima bizantske arhitekture (UNESCO), umjetnosti i monaštva. Slijedi osvježenje za ručak i nastavak prema povijesnoj Makedoniji (antičkoj Tesaliji) uz podnožje Olimpa. Nastavak uz zaustavljanja za osvježenje. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
5.dan

Solun - Filipi - Kavala - Solun

Doručak. Odlazak prema Filipima uz mjesto Kavalu (Neapolis), mjesto gdje je i sv. Pavao doplovio. Sv. misa. Mjesto gdje je sv. Pavao krstio Lidiju - prvu obraćenicu u Europi i zatvor gdje je Pavao bio zatočen. Razgled Soluna: Bijeli toranj, trijumfalni Galerijev Slavoluk, kuća u kojoj je živio sv. Pavao i trg na kojem je propovijedao, crkva sv. Dimitrija i sv. Sofije i relikvije mučenika iz rimskog razdoblja. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
6.dan

Solun - Berija - Ohrid

Doručak. Nastavak putovanja prema Ohridu. Zaustavljanje u Beriji, spomeniku koji čuva uspomenu na mjesto gdje je sv. Pavao održao svoju slavnu propovijed. Preko juga Makedonije i dolinom plodne Tesalije do Ohrida posjet sv. Klimentu i muzeju ikona, katedrali sv. Sofije, utvrdi cara Samuela i glasovitoj ikoni Gospe Periblepte. Slobodno za osvježenje. Smještaj u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
7.dan

Ohrid - Tirana - Crnogorsko primorje

Doručak. Odlazak u pravcu Tirane. Razgled Tirane - Trg Majke Tereze, katedrala (sv. misa), Albanski parlament i uži dio starog grada, Otomanski kameni most, te neobičan ambijent Tirane. Nakon razgleda slobodno za osvježenje i kupnju suvenira. Odlazak prema Crnoj Gori. Smještaj na crnogorskom primorju u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
8.dan

Crnogorsko primorje - Boka Kotorska - Split

Doručak. Odlazak u pravcu Bokokotorskog zaljeva - zaljeva hrvatskih svetaca. Posjet svetištu euharistijskog sveca bl. Gracija iz Mula, Perastu i svetištu Gospe od Škrpjela. Nastavak prema Kotoru. Sv. misa u katedrali u Kotoru i posjet crkvi Gospe od Rijeke gdje se časti neraspadnuto tijelo bl. Ozane Kotorske, dominikanke. Slobodno za osvježenje i šetnju po Kotoru. Zajedničko blagovanje. Slobodno za šetnju po Kotoru, a zatim nastavak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima (D)
Cijena uključuje
zrakoplovnu kartu na relaciji Dubrovnik - Atena
8 dana/7 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 3/4* prema programu
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
izlete prema programu: Atena, Korint Meteora, Delfi, Hosios Loukas, Solun, Filipi, Ohrid, Tirana, Kotor uz licencirane lokalne vodiče
vodiča/pratitelja
duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizaciju sv. misa
organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji - 1570 kn)
dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
ručkove
ulaznice
obveznu nadoplatu za zrakoplovne pristojbe - 585 kn
Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
TSC *FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Zrakoplovne pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja leta
Valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, a osobne iskaznice najmanje 3 mjeseca
PREPORUČUJEMO! Osiguranje od rizika otkaza putovanja (110 kn) i putno zdravstveno osiguranje (31 kn) - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije!

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.