1.dan

Split - Dubrovnik - Atena

Okupljanje i vožnja do zračne luke Dubrovnik za let u Atenu. Po dolasku u Atenu preuzimanje prtljage ukrcaj u autobus i odlazak na panoramski razgled uz zaustavljanje za osvježenje. (N)
2.dan

Atena - Korint - Atena

Doručak. Odlazak u Korint. Putem razmatranje i upoznavanje s poviješću antičke Atene i Korinta i ozračjem s kojim se sv. Pavao susreo bilježeći svoj neuspjeh. Posjet arheološkom parku, sv. Misa. Slijedi pogled na Korintski tjesnac. Slobodno za okrjepu i nastavak prema Ateni. Panoramski razgled uz zaustavljanja za fotografiranje i posjet Akropoli. Apolonov hram, ostatke dućana iz 1. st., fontanu Eirene i muzej ispunjen antičkim blagom. Areopag i pogled na Zeusov hram i Hadrianov luk. Penjući se prema Akropoli posjetit ćemo remek-djela arhitekture “Zlatnog doba” Atene: Propileje, Hram Atene Nike, Erehtej i na kraju Partenon. Slobodno za šetnju i kupnju suvenira. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D, V, N)
3.dan

Atena - Delfi - Hosios Loukas - Kalambaka

Doručak. Odlazak prema unutrašnjosti Grčke. Posjet Delfima, antičkom proročištu nazvanom “Središtem Svijeta”, Apolov hram, amfiteatar, stadion. Posjet još jednom biseru bizantske arhitekture (UNESCO) i središtu monaštva Osios Lukas, gdje se čuva neraspadnuto tijelo sv. Luke, monaha. Sv. Misa. Slijedi vožnja srcem antičke Grčke do Kalambake, neobične formacije stijena na kojima se nalaze glasoviti viseći samostani - Meteora. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
4.dan

Kalambaka - Meteora - Solun

Doručak. Posjet ćemo 2 od 6 preostalih monaških zajednica – Meteora s bogatim zbirkama ikona i prekrasno oslikanim crkvama, biserima bizantske arhitekture (UNESCO) umjetnosti i monaštva. Slijedi osvježenje za ručak i nastavak prema povijesnoj Makedoniji odnosno Tesaliji uz podnožje Olimpa. Nastavak uz zaustavljanja, te po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
5.dan

Solun - Filipi - Kavala - Solun

Doručak. Odlazak prema Filipima uz mjesto Kavalu (Neapolis), mjesto gdje je i sv. Pavao doplovio. Sv. Misa. Mjesto gdje je sv. Pavao krstio Lidiju - prvu obraćenicu u Europi. Vidjet ćemo zatvor gdje je Pavao bio zatočen i mjesto Lidijinog krštenja. Razgled Soluna: Bijeli toranj, trijumfalni Galerijev Slavoluk, kuća u kojoj je živio sv. Pavao i trg na kojem je propovijedao, crkva sv. Dimitrija i sv. Sofije i relikvije mučenika iz rimskog razdoblja. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
6.dan

Solun - Berija - Ohrid

Doručak. Nastavak putovanja prema Ohridu. Zaustavljanje u Beriji, spomeniku koji čuva uspomenu na mjesto gdje je sv. Pavao održao svoju slavnu propovijed. Preko juga Makedonije i dolinom plodne Tesalije do Ohrida posjet Sv. Klimentu i muzeju ikona, katedrali sv. Sofije, utvrdi cara Samuela i glasovitoj ikoni Gospe Periblepte. Slobodno za osvježenje. Smještaj u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
7.dan

Ohrid - Tirana - Crnogorsko primorje

Doručak. Odlazak u pravcu Tirane. Razgled Tirane - Trg Majke Tereze, katedrala (sv. Misa), Albanski parlament i uži dio starog grada, Otomanski kameni most, te neobičan ambijent Tirane. Nakon razgleda slobodno za osvježenje i kupnju suvenira i odlazak prema Crnoj Gori. Smještaj na Crnogorskom primorju u hotel. Večera. Noćenje. (D, V, N)
8.dan

Crnogorsko primorje - Boka Kotorska - Split

Doručak. Odlazak u pravcu Bokokotorskog zaljeva - zaljeva hrvatskih svetaca. Posjet svetištu euharistijskog sveca bl. Gracija iz Mula, Posjet Perastu, svetištu Gospe od Škrpjela i nastavak prema Kotoru. Sv. misa u katedrali u Kotoru i posjet crkvi Gospe od Rijeke gdje se časti neraspadnuto tijelo bl. Ozane Kotorske, dominikanke. Slobodno za osvježenje i šetnju po Kotoru. Zajedničko blagovanje. Slobodno za šetnju po Kotoru, a zatim nastavak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima (D)
Cijena uključuje
zrakoplovna karta na relaciji Dubrovnik - Atena
8 dana/ 7 noćenja na bazi polupansiona u hotelima 3/4 *
autobusni prijevoz visoke turističke kategorije prema programu
izlete prema programu za sve navedene posjete: Atena, Korint Meteora, Delfi, Hosios Loukas, Solun, Filipi, Ohrid, Tirana, Kotor uz licencirane lokalne vodiče
pratitelja/vodiča
duhovno vodstvo, organizirani posjeti svetištima i crkvama, organizacija sv. Misa
organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
VRIJEDNOST VIŠE! Putno zdravstveno osiguranje, (www.wiener.hr/putno osiguranje-1.aspx)
Cijena isključuje
doplata za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji)
paket ulaznica na lokacije (290 kn -plaćanje na licu mjesta)
OBVEZNA NADOPLATA - Zrakoplovne pristojbe - 585 kn !
Važne napomene
organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja zrakoplova
zrakoplovne pristojbe su promjenjive i uskladit će se na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirati u Vašem završnom računu
može se putovati i s osobnom iskaznicom
putovnica ili osobna iskaznica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.