1.dan

Zagreb - Antalija

Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman, ukrcaj na let iz Zagreba za Antaliju. Po dolasku prijevoz do hotela. Smještaj, večera, noćenje. (V,N)
2.dan

Antalija - Konya - Kapadocija

Doručak. Odlazak u Konyu (biblijski Ikonij) - nekadašnji glavni grad rimske provincije Galacije, središte tkalačkih vještina, te mjesto gdje su Pavao i Barnaba okupili mnoštvo Grka i navješćujući smjelo zadobili po prvi put naslov apostola. Slavimo sv. misu i upoznajemo se s boravkom apostola u Ikoniju i njihovim progonstvom. Nešto kasnije, u ranom srednjem vijeku, grad je bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Osim jezgre koja je do 1. svjetskog rata brojala 60.000 stanovnika od toga najviše armenskih kršćana. Konya je i središte islamskog misticizma – reda derviša, čiji je predstavnik mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Nekadašnji samostan Mevlana, danas je muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nastavljamo put prema Kapadociji. Večera i noćenje na području Kapadocije. (D,V,N)
3.dan

Kapadocija - Nacionalni park Göreme

Doručak. Odlazak u pravcu Kapadocije - neobične geološke formacije koja nastaje zahvaljujući erupcijama obližnjeg vulkanskog područja Argaeus koju opisuje u svojoj knjizi rimski povjesničar Strabon. U prvim godinama kršćanstva, na tom području izdubljeno je na stotine crkava u spiljama - sigurna su mjesta za okupljanje i Euharistijsko slavlje. Neke od najvažnijih ćemo imati priliku posjetiti, posebice one iz 11. st. koje su služile kao skloništa i podzemni samostani. Na povratku do hotela posjet Uçhisaru - stijeni s koje se pruža pogled na dolinu i grad Avanos, poznat po umijeću izrade keramike koje datira još prije 3000 g. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
4.dan

Kapadocijska škola - Dolina ruža - Kaymakli podzemni grad

Doručak. Gradovi nekadašnje Kapadocije ukrašeni su neobičnim kamenim formacijama s podzemnim crkvama i naseobinama, vraćaju nas u prva kršćanska vremena. Freske u spiljskim crkvama koje prikazuju Bazilija Velikog i Grgura Nazijanskog, Konstantina Velikog i njegovu majku, sv. Jelenu, i ostale protagoniste prvih vremena dozivaju u sjećanje glasovitu kapadocijsku školu, uz druge dvije (Antiohijsku i Aleksandrijsku). Razgled. U drugoj polovici dana možete se pridružiti fakultativnom izletu, mjestima koje su danas pod zaštitom UNESCA kao kulturno nasljeđe od neprocjenjive vrijednosti - Urgup, Göreme, Avanos, Üçhisar, Derinkuyu, Kaymakli i dolina Ihlara. U stijenama je cca. 3000 crkava u ovoj regiji, od kojih nisu sve otvorene za javnost. U regiji postoje stotine podzemnih gradova. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
5.dan

Kapadocija - Tarz

Nakon doručka i razgledavanja napuštamo Kapadociju. Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Tarza - nekadašnjeg glavnog grada rimske Cilicije, smještenog na ušću rijeke Tarsus koja je činila prirodnu luku. Tarz je i mjesto rođenja sv. Pavla apostola. Sv. misa i razgledavanje. Smještaj u hotel i noćenje. (D,V,N)
6.dan

Tarz - Alanya - Pamfilija

Doručak. Vožnja obalom istočnog Mediterana do jednog od najljepših gradova turske rivijere s bezbrojnim pješčanim plažama - Alanya. Vožnja nekadašnjom Pamfilijom - uočavamo utjecaje naroda čije tragove možemo naći na ovom području. Naseljeno je od prapovijesnog razdoblja i tu su se nalazile jonske, egejske kolonije, te kolonije Feničana, Helena i nasljednika Aleksandra Velikog. Po dolasku smještaj u hotela. Večera. Noćenje. (D,V,N)
7.dan

Antalija

Doručak. Uživajte u ponudi hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu: Mira - mjesto glasovitog svetog biskupa iz Mire, sv. Nikole. Posjet samostanu gdje se čuvalo njegovo tijelo, sv. misa i slobodno za šetnju, a zatim povratak u Antaliju. Večera i noćenje. (D,V,N)
8.dan

Antalija - Zagreb

Doručak. Transfer do zračne luke i povratni let. (D)
Cijena uključuje
Povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb - Antalija - Zagreb s pripadajućim obveznim doplatama pristojbi ZP/TSC/FS*
8 dana/7 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 4*
Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
Ulaznice za izlete prema programu
Vodiča/pratitelja
Duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizaciju sv. misa
Organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji - 900 kn)
Napojnice za lokalne vodiče i vozače - 20 €
Ručkove
Izradu vize (na upit u agenciji - 179 kn, uključen trošak vize)
Dodatne zahtjeve - fakultativni izleti
Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
TSC *FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Zrakoplovne pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja leta
Valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja
VIZA! državljani RH dužni su ishoditi vizu putem sustava E-viza. Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice www.evisa.gov.tr uz plaćanje kreditnom/debitnom karticom (20 $). Za putnike koji nemaju pristup internetu agencija nudi uslugu izrade vize. Državljanima BiH viza nije potrebna!
FAKULTATIVNI IZLETI!
*potrebna rezervacija i doplata
Dolina Ihlara i podzemni grad s ručkom - 55 €
Ortahisar, Love Valley i podzemni grad s ručkom - 55 €
Sema (ples derviša) u Kapadociji - 20 €
Vožnja balonom - cca 175 € (ovisi o vremenskim uvjetima)
Za realizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba.
Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.