1.dan

Split – Ancona

Okupljanje na dogovorenom mjestu u trajektnoj luci o čemu ćemo Vas obavijestiti pisanim putem. Preuzimanje ukrcajnih karata i ukrcaj na brod za Anconu. Noćenje na brodu – na aviosjedalima, uz mogućnost nadoplate (na upit, prema raspoloživosti) za ležaj u kabinama. (NB)
2.dan

Ancona – Subiaco

Iskrcaj s broda i vožnja autobusom do Subiaca. Dan ćemo provesti u Subiacu blizu izvora rijeke Aniene – mjestu na kojem Neron pretvara rijeku u tri jezera na kojima gradi palaču. Subiaco je mjesto gdje je sv. Benedikt proveo prvih 20 godina svog života. Posjet samostanu Sacro Speco – spilja u kojoj je svetac živio isposničkim životom prije samog osnivanja monaške zajednice posvećene sv. Klementu Rimskom. Na tom području je osnovano još 12 samostana. Unutar zidina samostana nalaze se zidovi oslikani freskama koje opisuju čuda i događaje iz života sv. Benedikta. Posjet svetištu i slavlje sv. Mise. Slobodno za osobnu molitvu. Slijedi posjet samostanu sv. Skolastike, Smještaj u hotel. Noćenje. (D,V,N)
3.dan

Subiaco – Monte Cassino – Pompei

Doručak. Odlazak u Monte Cassino u kojem je od 543. boravio sv. Benedikt i u kojem se nalaze njegove relikvije, kao o relikvije sv. Skolastike i sv. Grgura Velikog. Razgled samostana. Slavlje sv. Mise te razgled bogate zbirke u muzeju nekada najbogatijeg samostana. Slobodno za molitvu, odmor i osvježenje. Slijedi nastavak prema najvažnijem Pontificalnom svetištu juga Gospe od Ružarija Pompeji. Posjet svetištu, slijedi zajendiča molitva, osviježenje i nasatvak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje. (D,V,N)
4.dan

Matera

Doručak. Odlazak prema još jednom glasovitom UNESCO zaštićenom spomeniku gradu Materi, mjestu na kojem se snimala Pasija zbog jedinstvenog ambijenta iz kojeg dolazi benediktinski opat sv. Ivan iz Matere - sin plemićke obitelji Matere ponikao na povijesti monaštva, propovijednik, utemeljitelj benediktinskih zajednica na jugu Italije. Grad u stijeni koji čuva mnoge crkve u stijenama i tradicije s početka civilizacije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
5.dan

Arbelobello – Gargano

Doručak. Odlazak prema UNESCO spomeniku kulture gradiću s jedinstvenim kamenim nastambama – trimovima ili trullima, kružnim kupolastim građevinama izgrađenim najstarijim tehnikama gradnje. Posjet i razgled grada te slavlje svete Mise u trim crkvi posvećenoj sv. Anti i sv. Luciji suzaštitinici Arbellobello. Slobodno za osvježenje i nastavak prema Monte Sant Angelu i parku prirode Gargano. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje. ( D,V,N )
6.dan

Gargano – San Govanni Rotondo – Monte Sant Angelo

Doručak. Oldazak na sv. Misu u San Giovani Rotondo. Razgled svetišta sv. Padra Pia, kapucina i mistika 20. St. Posjet muzeju s njegovim osobnim stvarima kojima se služio, ćelije u kojoj je boravio, koru u kojem je molilo i bio stigmatiziran, kao i crkvici sv. Marija od Milosrđa u kojoj je satima ispovijedao. Slijedi pohod njegovim relikvijama te posjet novoj crkvi. Slobodno za osviježenje i povratak na Monte Sant Angelo. Klanjanje u spilji ukazanja sv. Mihaela Arkanđela. Večera. Noćenje. (D,V,N)
7.dan

Gargano – Foggia – Ancona

Doručak. Odlazak prema Foggi Gospinu svetištu Gospe okurnjene i slavlje sv. Mise na blagdan Prikazanja BDM – Gospe od Zdravlja. Nastavak prema Anconi uz zaustavljanje za osvježenje. Ukrcaj na trajekt i polazak prema Splitu (u 19.45 h). (D,NB)
8.dan

Ancona - Split

Po dolasku u Split (u 7.00 h ujutro) iskcaj u trajektnoj luci.
Cijena uključuje
Prijevoz trajektom na relaciji Ancona-Split-Ancona s uključenim * BP po osobi za oba smjera - 60 € i uključenim aviosjedalima
5 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelu s 3/4*
Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
Ulaze u gradove za autobus prema programu
Razglede gradova i navedenih znamenitosti prema programu s licenciranim vodičem i lokalnim vodičem gdje je to potrebno
Audio sisteme za praćenje programa
Vodiča/pratitelja
Duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizaciju sv. Misa
Organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji) - 150 €
Doplatu za jednokrevetnu kabinu – 90 €
Doplata za ležaj u unutrašnjoj kabini s WC-om na brodu , cijena po osobi u oba smjera (na upit, ovisno o raspoloživosti) – 56 €
Ručkove, dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
PREPORUČUJEMO!
Osiguranje od rizika otkaza putovanja (16,72 €) - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja vrši se isključivo na dan aktivacije rezervacije ili najkasnije 3 dana nakon aktivacije rezervacije (uplate jamstvenog depozita)!
Putno zdravstveno osiguranje s covid dodatkom za putnike mlađe od 70 godina (12,61 €) / SENIOR putno zdravstveno osiguranje za putnike od 70 i vše godina (26,39 €) - policu zdravstvenog osiguranja možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska.
Važne napomene
* BP - Brodske pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
* FS - Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja broda
Valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, a osobne iskaznice najmanje 3 mjeseca
UVJETI PRODAJE I NAČIN AKTIVACIJE REZERVACIJE
 • Depozit ili 50% iznosa (298,50 €) + OSIGURANJE OD OTKAZA (AKO STE GA ODABRALI) uplatiti prilikom aktivacije rezervacije ili najkasnije 3 dana nakon aktivacije rezervacije (uplate jamstvenog depozita!)
 • preostali iznos odabranih usluga 10 dana prije polaska
OTKAZIVANJE OD STRANE PUTNIKA U slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika za sve putnike vrijede uvjeti iz čl. 6 Općih uvjeta o organizaciji paket aranžamana: https://ichtisonline.com/opci-uvjeti/

PUTNA OSIGURANJA 

PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE + COVID DODATAK I OSIGURANJE OD OTKAZA/PREKIDA PUTOVANJA
 • Police osiguranja obvezni su dio naše ponude, a niže su informacije i poveznice na kojima možete provjeriti uvjete svakog paketa:
  • Paket putnog zdravstvenog osiguranja
  • Detalji o dodatnom pokriću za slučaj oboljenja od Covida-19
  • Paket osiguranja otkaza ili prekida putovanja

1.  Polica putnog zdravstvenog osiguranja Croatia Osiguranja

Polica putnog zdravstvenog osiguranja pruža pokriće osobama za slučaj hitne medicinske pomoći, tijekom boravka u inozemstvu, koja je potrebna zbog:
  • iznenadne bolesti ili
  • posljedica nesretnog slučaja (nezgode).
U slučaju da se odlučite na ovo osiguranje policu možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska na putovanje. U slučaju oboljenja uslijed bolesti virusa COVID-19 (SARS-CoV-2) putno zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove bolničkog liječenja i ostala navedena pokrića, ukoliko niste ugovorili/uplatili dodatnu opciju osiguranja za slučaj oboljenja od Covida-19 Detaljno opisane uvjete i ograničenja pokrića možete proučiti na poveznici: Croatia Osiguranje – Informacije o proizvodu putno zdravstveno osiguranje (1) Aktivaciju police za ostvarivanje prava zbog bolesti ili nesretnog slučaja možete ostvariti prema uputama za prijavu štete na sljedećoj poveznici: https://crosig.hr/prijava-stete/ odaberite Putovanje>Putno osiguranje + Dodatna opcija osiguranja za slučaj oboljenja od Covida-19 Pokriva troškove bolničkog liječenja uslijed oboljenja od Covida-19 (SARS-CoV-2), kao i troškove vašeg povratka u domovinu. Ukoliko uz policu putnog zdravstvenog osiguranja odaberete dodnu opciju osiguranja u slučaju oboljena od Covida-19, osigurateljna zaštita se do iznosa zdravstvenog osiguranja ugovorenog za slučaj bolesti pruža i za:
  • troškove bolničkog liječenja uslijed oboljenja od Covid-19 (SARS-CoV-2),
  • troškove repatrijacije (povratka u domicilnu državu) osiguranika uslijed oboljenja od Covid19 (SARS-CoV-2), koji se određuju sukladno čl. 4. st. 8. Posebnih uvjeta za dragovoljno putno zdravstveno osiguranje.
Osiguranje se nakon ugovorenog isteka trajanja siguranja produljuje do maksimalno 14 dana za vrijeme dok se osiguranik nalazi u karanteni zbog kontakta s COVID-19 (SARS-CoV-2) pozitivnom osobom. Troškovi obveznih medicinskih testova neophodnih za početak, nastavak ili povratak s putovanja, troškovi karantene i prisilnog stanka izvan domicilne države zbog nemogućnost povratka te troškovi pružanja medicinske skrbi izvan bolničkog liječenja nisu u osigurateljnom pokriću.

2. Polica osiguranja otkaza ili prekida putovanja Croatia Osiguranja

Polica osiguranja otkaza ili prekida putovanja pruža osiguranje financijskih gubitaka osiguranika (putnika) uslijed otkaza ili prekida putovanja, prema uvjetima i u slučajevima opisanim na poveznici. U slučaju da se odlučite na osiguranje otkaza ili prekida putovanja doplata se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije (tj. prilikom uplate jamstvenog depozita) ili najkasnije 3 dana od aktivacije rezervacije! Detaljno opisane uvjete i ograničenja pokrića možete proučiti na poveznici: Croatia Osiguranje Informacije o proizvodu IPID_Otkaz ili prekid putovanja Aktivaciju police za ostvarivanje prava zbog bolesti ili nesretnog slučaja možete ostvariti prema uputama za prijavu štete na sljedećoj poveznici: https://crosig.hr/prijava-stete/ odaberite Putovanje>Osiguranje otkaza putovanja

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.