1.dan

Split - Lisabon

Sastanak u splitskoj zračnoj luci u Kaštel Štafiliću 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Preuzimanje ukrcajnih karata i predaja prtljage za let. Polijetanje za Lisabon. Po dolasku ukrcaj u autobus i panoramski obilazak Lisabona. Smještaj u hotel i večera ( V,N )
2.dan

Lisabon

Doručak. Obilazak rodnog grada sv. Ante Padovanskog (1195.–1231.), sveca veoma štovanog u našem narodu. Posjet njegovoj rodnoj kući, katedrali - Santo Antonio da Se - koja je ujedno i mjesto njegova krštenja. Nastavak razgleda grada: utvrda Belem i samostan Jeronimos (UNESCO), trg Pombal, Avenida da Liberdade, Rossio i druge znamenitosti. Slobodno vrijeme za šetnju, osvježenje. Odlazak u hotel. Večera. Po želji večernja šetnja prekrasnim Lisabonom. Noćenje. (D,V,N)
3.dan

Lisabon - Santarém - Fatima

Doručak. Ukrcaj u autobus. Posjet Nacionalnom svetištu Krista Kralja. Pogled na Lisabon i rijeku Tejo. Posjet kapeli vječnog klanjanja. Slijedi odlazak u Santarém, sv. misa u svetištu Tijela i Krvi Kristove. Nastavak prema Fatimi uz upoznavanje s Gospinim porukama i povijesti ukazanja. Smještaj u hotel. Večera i odlazak na večernji program u Fatimskom svetištu. Noćenje. (D,V,N)
4.dan

Fatima – Nazaree

Doručak. Razgled svetišta u Fatimi: kapela Marijina ukazanja, bazilika u kojoj su tijela vidjelaca svetih Jacinte, Francisca i službenice Božje Lucije. Odlazak do Aljustrela i Valinhosa, mjesta u kojemu su rodne kuće malih pastira, mjesta ukazanja anđela i Gospe u kolovozu 1917. Ukrcaj u autobus i vožnja do ribarskog mjesta na obali Atlantika - Nazaree. Slobodno za ručak i šetnju. Obilazak i razgled svetišta Gospe od Nazareea. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
5.dan

Fatima

Doručak. Sv. Misa. Slobodno vrijeme za ručak, odmor, molitvu i kupnju suvenira. Nastavak programa u svetištu: posjet crkvi Presvetog Trojstva, tumačenje mozaika i Fatimskih ukazanja. Večera. Odlazak na program u svetište. Procesija sa svijećama. Noćenje. (D,V,N)
6.dan

Fatima - Coimbra - Batalha – Fatima

Doručak. Poslijepodne izlet u Coimbru (UNESCO) i Batalhu (UNESCO). Batalha: dominikanski samostan izgrađen u spomen na pobjedu Portugalaca nad Španjolcima u bitci kod Aljubarrote 1385., kapitalni portugalski projekt kroz dva stoljeća u gotičkom “manuelinskom“ stilu i remek djelom - kraljevskom kapelom u istom stilu. Coimbra: nekadašnji rimski Aeiminie, danas grad studenata s jednim od najznačajnijih sveučilišta u Europi. Sveučilište je utemeljio 1290. kralj Dinis i njegova supruga sv. Elizabeta, čije se tijelo čuva u samostanu siromašnih Klarisa u Coimbri. Tu se rodio fado i način na koji se on sluša. Također, tu se nalazi i samostan karmelićanki u kojem je boravila sestra Lucija do svoje smrti. Posjet samostanu u kojem je sv. Ante obukao svoj franjevački habit. Povratak u Fatimu. Slobodno vrijeme. Sudjelovanje u večernjem programu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
7.dan

Fatima - Split

Doručak. Prijevoz autobusom od hotela do zračne luke u Lisabonu na let za Split. Preuzimanje ukrcajnih karata i predaja prtljage za let. Ukrcaj u avion i polazak prema Splitu. (D)
Cijena uključuje
Povratnu zrakoplovnu kartu Split - Lisabon - Split
7 dana / 6 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima s 3/4* prema programu
Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
Audio sisteme za praćenje programa
Uz razglede Lisabona, Fatime u pratnji vodiča uključeni su i izleti, Coimbra, Nazaree
Vodiča/pratitelja
Duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizacija sv. misa
Organizacija putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
OBVEZNU DOPLATU ZA ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE LH I TSC - 158,79 €
Doplatu za jednokrevetnu sobu – 220 € (na upit u agenciji)
PREPORUČUJEMO!
Putno zdravstveno osiguranje s covid dodatkom (13 €) / SENIOR putno zdravstveno osiguranje za osobe od 70 i više godina (26,39 €) - policu zdravstvenog osiguranja možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska.
Osiguranje od rizika otkaza putovanja (19,54 €) - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja vrši se isključivo na dan aktivacije rezervacije ili najkasnije 3 dana nakon aktivacije rezervacije (uplate jamstvenog depozita!)
Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
TSC *FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
ZP* Zrakoplovne pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja leta
PUTNE ISPRAVE: valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, a osobne iskaznice najmanje 3 mjeseca
UVJETI PRODAJE I NAČIN AKTIVACIJE REZERVACIJE
  • Depozit ili 35% iznosa 374,15 € + OSIGURANJE OD OTKAZA (AKO STE GA ODABRALI) uplatiti prilikom aktivacije rezervacije ili najkasnije 3 dana nakon aktivacije rezervacije (uplate jamstvenog depozita!)
  • PREOSTALI IZNOS 30 DANA PRIJE POLASKA
OTKAZIVANJE OD STRANE PUTNIKA U slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika za sve putnike vrijede uvjeti iz čl. 6 Općih uvjeta o organizaciji paket aranžamana: https://ichtisonline.com/opci-uvjeti/

PUTNA OSIGURANJA 

PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE + COVID DODATAK I OSIGURANJE OD OTKAZA/PREKIDA PUTOVANJA
 • Police osiguranja obvezni su dio naše ponude, a niže su informacije i poveznice na kojima možete provjeriti uvjete svakog paketa:
  • Paket putnog zdravstvenog osiguranja
  • Detalji o dodatnom pokriću za slučaj oboljenja od Covida-19
  • Paket osiguranja otkaza ili prekida putovanja

1.  Polica putnog zdravstvenog osiguranja Croatia Osiguranja

Polica putnog zdravstvenog osiguranja pruža pokriće osobama za slučaj hitne medicinske pomoći, tijekom boravka u inozemstvu, koja je potrebna zbog:
  • iznenadne bolesti ili
  • posljedica nesretnog slučaja (nezgode).
U slučaju da se odlučite na ovo osiguranje policu možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska na putovanje. U slučaju oboljenja uslijed bolesti virusa COVID-19 (SARS-CoV-2) putno zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove bolničkog liječenja i ostala navedena pokrića, ukoliko niste ugovorili/uplatili dodatnu opciju osiguranja za slučaj oboljenja od Covida-19 Detaljno opisane uvjete i ograničenja pokrića možete proučiti na poveznici: Croatia Osiguranje – Informacije o proizvodu putno zdravstveno osiguranje (1) Aktivaciju police za ostvarivanje prava zbog bolesti ili nesretnog slučaja možete ostvariti prema uputama za prijavu štete na sljedećoj poveznici: https://crosig.hr/prijava-stete/ odaberite Putovanje>Putno osiguranje + Dodatna opcija osiguranja za slučaj oboljenja od Covida-19 Pokriva troškove bolničkog liječenja uslijed oboljenja od Covida-19 (SARS-CoV-2), kao i troškove vašeg povratka u domovinu. Ukoliko uz policu putnog zdravstvenog osiguranja odaberete dodnu opciju osiguranja u slučaju oboljena od Covida-19, osigurateljna zaštita se do iznosa zdravstvenog osiguranja ugovorenog za slučaj bolesti pruža i za:
  • troškove bolničkog liječenja uslijed oboljenja od Covid-19 (SARS-CoV-2),
  • troškove repatrijacije (povratka u domicilnu državu) osiguranika uslijed oboljenja od Covid19 (SARS-CoV-2), koji se određuju sukladno čl. 4. st. 8. Posebnih uvjeta za dragovoljno putno zdravstveno osiguranje.
Osiguranje se nakon ugovorenog isteka trajanja siguranja produljuje do maksimalno 14 dana za vrijeme dok se osiguranik nalazi u karanteni zbog kontakta s COVID-19 (SARS-CoV-2) pozitivnom osobom. Troškovi obveznih medicinskih testova neophodnih za početak, nastavak ili povratak s putovanja, troškovi karantene i prisilnog stanka izvan domicilne države zbog nemogućnost povratka te troškovi pružanja medicinske skrbi izvan bolničkog liječenja nisu u osigurateljnom pokriću.

2. Polica osiguranja otkaza ili prekida putovanja Croatia Osiguranja

Polica osiguranja otkaza ili prekida putovanja pruža osiguranje financijskih gubitaka osiguranika (putnika) uslijed otkaza ili prekida putovanja, prema uvjetima i u slučajevima opisanim na poveznici. U slučaju da se odlučite na osiguranje otkaza ili prekida putovanja doplata se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije (tj. prilikom uplate jamstvenog depozita) ili najkasnije 3 dana od aktivacije rezervacije! Detaljno opisane uvjete i ograničenja pokrića možete proučiti na poveznici: Croatia Osiguranje Informacije o proizvodu IPID_Otkaz ili prekid putovanja Aktivaciju police za ostvarivanje prava zbog bolesti ili nesretnog slučaja možete ostvariti prema uputama za prijavu štete na sljedećoj poveznici: https://crosig.hr/prijava-stete/ odaberite Putovanje>Osiguranje otkaza putovanja

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.