1.dan

Split – Drvenik - Perast – Kotor – Muo

Polazak prema Crnogorskom primorju i Zaljevu hrvatskih svetaca, zaustavljanje i razgled Gospe od Škrpjela u Perastu i Kotora te razgled Kotora i katedrale sv. Tripuna, te svetišta bl. Gracie iz Mua. Nasatvak prema hotelu. Smještaj večera. Noćenje. ( V,N )
2.dan

Tirana – Ohrid

Doručak nastavak prema Albaniji, zemlji s 168.000 izgrađenih bunkera, uvod u povijesne prilike i posjet glavnom gradu Tirani, stanje kršćana katolika danas u Tirani, posjet svetištu i katedrali sv. Majke Tereze ( sv. Misa ) nakon panoramskog razgleda, slijedi Albanski parlament, Otomanski kameni most, sahat kula, …slobodnog vrijeme za okrijepu i osviježenje. Nastavak putovanja prema Ohridu. Večera. Noćenje. (D,V,N)
3.dan

Ohrid - Solun

Doručak. Odlazak u razgled Ohrida, stari grad ispod Samuelove utvrde, katedrala sv. Sofije, Sv Kliment i sv. Neum. Sv. Misa u katoličkoj crkvi u Ohridu posvećene sv. Benediktu i sv. Ćirilu i Metodu, zaštitinicima Europe. Slobodno za ručak i zatim nastavak prema Solunu. Po dolasku u Solun. Panoramski razgled Soluna - Bijeli toranj, trijumfalni Galerijev Slavoluk, kuća u kojoj je živio sv. Pavao i trg na kojem je propovijedao, crkva sv. Dimitrija i sv. Sofije, relikvije mučenika iz rimskog razdoblja. Smještaj u hotel. Noćenje.( D,R,N )
4.dan

Solun – Filipi – Kavala (Neapolis) – Solun

Doručak. Odlazak iz Soluna prema Filipima i mjestu gdje se sv. Pavao krstio Lidiju – prvu obraćenicu u Europi, smješteno uz mjesto Kavalu, nekadašnju rimsku luku Filipa, Neapolis odakle je sv. Pavao doplovio iz Troade. Sv. misa. Prilikom obilaska arheoloških lokacija vidjet ćemo i zatvor gdje je Pavao bio zatočen i oslobođen. Na povratku zaustavljanje. Mogućnost posjete samostanima sv. Ivan Evanđelista u Souroti ili Ormilia gdje se nalazi jedna živa zajednica cenobitkinja utemeljenih od novih hesihasta koji su obnovili samostane Atosa. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
5.dan

Solun – Berija - Kalambaka

Doručak. Odlazak na sv. Misu u katoličku katedralu u Solunu, nakon čega slijedi odlazak u Beriju, nekadašnju Bereju, važan grad u kojem se sv. Pavao zaustavlja i propovijeda i bježi pred progonom u Atenu. Osvježenje. Na putu do Atene, prolazimo uz podnožje Olimpa i upućujemo se u Kalambaku, važnom središtu srednovjekovnog kršćanstva u Grčkoj gdje se uzdižu glasoviti Meteori (UNESCO). Planiramo posjet 2 od 6 preostalih monaških zajednica – Meteora s bogatim zbirkama ikona i prekrasno oslikanim crkvama, biserima bizantske arhitekture (UNESCO), umjetnosti i monaštva. Večera. Noćenje. ( D,V,N )
6.dan

Kavala – Delfi – Osios Loukas - Atena

Doručak. Odlazak prema Ateni kroz unutrašnjost Grčke. Posjet Delfima, antičkom proročištu nazvanom “Središtem Svijeta”, Apolonov hram, amfiteatar, stadion. Posjet još jednom biseru bizantske arhitekture (UNESCO) i središtu monaštva 11. St. Hosios Lukas, gdje se čuva neraspadnuto tijelo sv. Luke, monaha. Sv. Misa i nastavak prema Ateni. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N)
7.dan

Atena - Korint - Atena

Doručak. Odlazak u Korint. Putem razmatranje i upoznavanje s poviješću antičke Atene, Korinta i ozračja s kojim se sv. Pavao susreće i doživljava neuspjeh. Posjet arheološkom parku i sv. Misa blizu mjesta gdje je bio zatočen i gdje sreće vrijedne suradnike Akvilu i Priscilu. Slijedi pogled na Korintski tjesnac i pauza za ručak. Nastavak prema Ateni, panoramski razgled uz zaustavljanja i dolazak do Areopaga i pogleda na atensku agoru i pogled na Zeusov hram, Hadrijanov luk, ramišljanje o glasovitom obraćanju sv. Pavla Atenjanima, slijedi Akropola remek djelo “zlatnog doba Atene“: hram Atene Nike, Erehtej i na kraju Partenon. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
8.dan

Atena – Dubrovnik – Drvenik - Split

Doručak. Okupljanje za odlazak u zračnu luku. Predaja prtljage i ukrcaj u zrakoplov za Dubrovnik na direktom letu Atena-Dubrovnik Aegean Airlinesa u 8.50 ujutro i dolazak u Dubrovnik u 9. 20 te transfer Dubrovnik, Drvenik, Split (D)
Cijena uključuje
Zrakoplovnu kartu na relaciji Atena -Dubrovnik
8 dana/7 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 3/4*
Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
Izlete prema programu: Atena, Korint Meteora, Delfi, Hosios Loukas, Solun, Filipi, Ohrid, Tirana uz licencirane lokalne vodiče
Vodiča/pratitelja
Duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizacija sv. misa
Organizacija putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
OBVEZNO doplate pristojbi ZP/TSC/FS* - 93,99 €
Doplatu za jednokrevetnu sobu – 230 € (na upit u agenciji)
Ručkove
Paket ulaznica na lokacije (58 € -plaćanje na licu mjesta)
Važne napomene
PREPORUČUJEMO!
Putno zdravstveno osiguranje s covid dodatkom (13 €) / SENIOR putno zdravstveno osiguranje za osobe od 70 i više godina (26,39 €) - policu zdravstvenog osiguranja možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska.
Osiguranje od rizika otkaza putovanja (19,54 €) - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja vrši se isključivo na dan aktivacije rezervacije ili najkasnije 3 dana nakon aktivacije rezervacije (uplate jamstvenog depozita!)
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
TSC *FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Zrakoplovne pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja leta
PUTNE ISPRAVE: valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, , a osobne iskaznice najmanje 3 mjeseca

UVJETI PRODAJE I NAČIN AKTIVACIJE REZERVACIJE

  • Potvrda rezervacije uplatom zaključno s 23.2.2024.
  • Obvezni depozit 300 € + OSIGURANJE OD OTKAZA (AKO STE GA ODABRALI) uplatiti prilikom aktivacije rezervacije ili najkasnije 3 dana nakon aktivacije rezervacije (uplate jamstvenog depozita!)
  • PREOSTALI IZNOS ZAKLJUČNO S 20.03.20024.

OTKAZIVANJE OD STRANE PUTNIKA

U slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika za sve putnike vrijede uvjeti iz čl. 6 Općih uvjeta o organizaciji paket aranžamana: https://ichtisonline.com/opci-uvjeti/

PUTNA OSIGURANJA 

PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE + COVID DODATAK I OSIGURANJE OD OTKAZA/PREKIDA PUTOVANJA

 • Police osiguranja obvezni su dio naše ponude, a niže su informacije i poveznice na kojima možete provjeriti uvjete svakog paketa:
  • Paket putnog zdravstvenog osiguranja
  • Detalji o dodatnom pokriću za slučaj oboljenja od Covida-19
  • Paket osiguranja otkaza ili prekida putovanja

1.  Polica putnog zdravstvenog osiguranja Croatia Osiguranja

Polica putnog zdravstvenog osiguranja pruža pokriće osobama za slučaj hitne medicinske pomoći, tijekom boravka u inozemstvu, koja je potrebna zbog:

  • iznenadne bolesti ili
  • posljedica nesretnog slučaja (nezgode).

U slučaju da se odlučite na ovo osiguranje policu možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska na putovanje. U slučaju oboljenja uslijed bolesti virusa COVID-19 (SARS-CoV-2) putno zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove bolničkog liječenja i ostala navedena pokrića, ukoliko niste ugovorili/uplatili dodatnu opciju osiguranja za slučaj oboljenja od Covida-19 Detaljno opisane uvjete i ograničenja pokrića možete proučiti na poveznici: Croatia Osiguranje – Informacije o proizvodu putno zdravstveno osiguranje (1) Aktivaciju police za ostvarivanje prava zbog bolesti ili nesretnog slučaja možete ostvariti prema uputama za prijavu štete na sljedećoj poveznici: https://crosig.hr/prijava-stete/ odaberite Putovanje>Putno osiguranje + Dodatna opcija osiguranja za slučaj oboljenja od Covida-19 Pokriva troškove bolničkog liječenja uslijed oboljenja od Covida-19 (SARS-CoV-2), kao i troškove vašeg povratka u domovinu. Ukoliko uz policu putnog zdravstvenog osiguranja odaberete dodnu opciju osiguranja u slučaju oboljena od Covida-19, osigurateljna zaštita se do iznosa zdravstvenog osiguranja ugovorenog za slučaj bolesti pruža i za:

  • troškove bolničkog liječenja uslijed oboljenja od Covid-19 (SARS-CoV-2),
  • troškove repatrijacije (povratka u domicilnu državu) osiguranika uslijed oboljenja od Covid19 (SARS-CoV-2), koji se određuju sukladno čl. 4. st. 8. Posebnih uvjeta za dragovoljno putno zdravstveno osiguranje.

Osiguranje se nakon ugovorenog isteka trajanja siguranja produljuje do maksimalno 14 dana za vrijeme dok se osiguranik nalazi u karanteni zbog kontakta s COVID-19 (SARS-CoV-2) pozitivnom osobom. Troškovi obveznih medicinskih testova neophodnih za početak, nastavak ili povratak s putovanja, troškovi karantene i prisilnog stanka izvan domicilne države zbog nemogućnost povratka te troškovi pružanja medicinske skrbi izvan bolničkog liječenja nisu u osigurateljnom pokriću.

2. Polica osiguranja otkaza ili prekida putovanja Croatia Osiguranja

Polica osiguranja otkaza ili prekida putovanja pruža osiguranje financijskih gubitaka osiguranika (putnika) uslijed otkaza ili prekida putovanja, prema uvjetima i u slučajevima opisanim na poveznici. U slučaju da se odlučite na osiguranje otkaza ili prekida putovanja doplata se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije (tj. prilikom uplate jamstvenog depozita) ili najkasnije 3 dana od aktivacije rezervacije! Detaljno opisane uvjete i ograničenja pokrića možete proučiti na poveznici: Croatia Osiguranje Informacije o proizvodu IPID_Otkaz ili prekid putovanja Aktivaciju police za ostvarivanje prava zbog bolesti ili nesretnog slučaja možete ostvariti prema uputama za prijavu štete na sljedećoj poveznici: https://crosig.hr/prijava-stete/ odaberite Putovanje>Osiguranje otkaza putovanja

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.