1.dan

Zagreb - Istanbul

Okupljanje u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata i 30 minuta prije leta za Istanbul. Slijedi preuzimanje akreditacija, predaja prtljage, ukrcaj i polijetanje za Istanbul. Po slijetanju slijedi razgled Istanbula grada osnovanog prije 3300 godina, a koji se prostire na dva kontinenta (Europu i Aziju) razdvojena tjesnacem Bosporom. Bizantska i osmanska blaga: hipodrom – mjesto na kojem su se u rimskom razdoblju održavale utrke kola, Hagia Sofia, Plava džamija – 17. st., poznata po šest minareta i interijerom popločanim plavim pločicama. Slobodno za šetnju. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. (V,N)
2.dan

Istanbul

Doručak. Odlazak prema jednoj od najljepših povjesnih četvrti Istanbula Fanar i Balat dragulje povijesne i duhovne baštine ovog grada, uspomena na metropolu Male Azije. Nakon razgleda Muzeja Chora i meditacije s izvrsno očuvanim Justinijanovim mozaicima, slijedi šetnja žiopisnim ulicama Fanara i i kušanje lokalnih specijaliteta ili vožnja brodom (uz doplatu) Zlatnim rogom. Vožnja u pravcu hotela. Večera. Noćenje ( D,V,N)
3.dan

Canakale - Pergam

Doručak. Odlazak u pravcu grada Çanakkalea na području povijesne provincije Troade i mjesta vezanog za sv. Pavla i njegovo 2. Putovanje. Razgledi povijesnih lokacija uz čitanje i tumačenje tekstova Svetog Pisma. Sjećanje na Troju koju arheolozi i smještaju na navedenu lokaciji. Odlazak prema glasovitoj antičkoj prijestolnici Pergamu. Posjet Pergamu (sv. Misa) vožnja prema hotelu. Večera. Noćenje. (D,V,N)
4.dan

Pergam - Izmir

Doručak. Razgled Izmira, biblijske Smirne, značajne luke u mjestu mučeništva prvog biskupa Smirne, sv. Polikarpa (sv. Misa). Grad sa snažnom kršćanskom zajednicom koja je već tada poznat, a koju spominje sv. Ignacije Antiohijski, glasoviti biskup koji odlazi na mučeništvo u Rim. Sv. misa u crkvi sv. Polikarpa i posjet antičkoj agori svjedoku mučeništva . Odlazak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
5.dan

Efez - sv. Ivan

Doručak. Odlazak u pravcu Gospina svetišta u Efezu, sv. misa i razgled svetišta. Odlazak prema arheološkim iskopinama grada – luke Efez: Celsiusovu knjižnicu, Hadrianov hram i grčko-rimski amfiteatar u kojem je Pavao održao govor, mjestu doržavanja Efeškog koncila. Ujedno ćemo posjetiti Baziliku Sv. Ivana i vidjeti ostatke Artemidinog hrama. Večera. Noćenje. (D,V,N)
6.dan

Laodiceja - Hierapolis -Pamukkale

Doručak. Odlazak prema Laodiceji (sv. Misa) i Hierapolisu, razgled veličanstvenih antičkih gradova kojima je upućenena riječ u SP. Slijedi termalni park u Pamučnoj palači glasovitoj po ljekovitim toplim izvorima i bazenima termalne vode u kojima se možete kupati po dolasku u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
7.dan

Pamukkale - Antalia

Doručak. Vožnja prema južnom dijelu nekadašnje rimske provincije Licije gdje Pavao i Barnaba borave cijelu zimu i daju osvrt na izraelsku povijest (sv. Misa). Vrijeme za posjet loklanim predionicma i suvenirnicama za kupnju. Večera. Noćenje. (D,V,N)
8.dan

Antalia - Zagreb

Doručak. Transfer do zračne luke. Predaja prtljage i preuzimanje ukrcajne karte te pogranične formalnosti. Polijetanje prema Hrvatskoj. (D)
Cijena uključuje
UVIJETI PRODAJE PREMA TEČAJU KUNE 1 € 7.53450
AKTIVACIJA REZERVACIJE zaključno s 20.1.2023. uplatom od 30 % ili 174 €
PREOSTALI IZNOS ZAKLJUČNO S 20.2.2023.
Povratnu zrakoplovnu kartu na charter liniji iz Zagreba za Istanbul / Antaliu ili Izmir
zrakoploven pristojbe i TSC
8 dana / 7 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 4*
Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
Vođenja u pratnji vodiča Istanbul, Troada, Pergam, Asclepion, Pamukkale - Hierapolis, Laodicea, Izmir, Antalia
Vodiča/pratitelja na hrvatskom jeziku
Audio sisteme
Duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizacija sv. misa
Organizacija putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
Paket ulaznica 98 € - Aja Sofija, vožnja Bosporom, Troja, Pergam - Akropolis i Asklepion, Efez, Crkva sv. Ivana, Svetište Kuće Bl. Djevice Marije Efez, Hierapolis - Pammukale
Obvezne napojnice za licencirane lokalne vodiče i vozače 25 € - plaćanje u gotovini na licu mjesta
Doplatu za jednokrevetnu sobu, na upit u agenciji - 170 €
Dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi koji nisu navedeni u programu )
Važne napomene
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
TSC *FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja leta
Valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci od putovanja
Paket putnog zdravtvenog osiguranja ( 24 € ) i osiguranja od štete nastale otkazivanjem ( 16 € )
Program može biti izveden i vvs. dakle započeti u Antalii ne izostavlajajući ni jednu navedenu lokaciju i završiti u Istanbulu u ovisnosti o rasporedima skupina i raspoloživosti
Dokumenti potrebni za putovanje: Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj. Uputa: Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.
Ukoliko želite otisnuti Program 3. misijsko putovanje sv. Pavla Apostola i Opće uvjete koju su sastavnim dijelom to možete učiniti klikom na poveznice niže ;

OTKAZIVANJE OD STRANE PUTNIKA

U slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika za sve putnike vrijede uvijeti iz čl. 6 Općih uvijeta o organizaciji paket aranžamana: https://ichtisonline.com/opci-uvjeti/ 

PUTNA OSIGURANJA – PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE + COVID DODATAK I OSIGURANJE OD OTKAZA/PREKIDA PUTOVANJA

Police osiguranja obvezni su dio naše ponude, a niže su informacije i poveznice na kojima možete provjeriti uvjete svakog paketa:

     • Paket putnog zdravstvenog osiguranja
     • Detalji o dodatnom pokriću za slučaj oboljenja od Covida-19
     • Paket osiguranja otkaza ili prekida putovanja
   1. Polica putnog zdravstvenog osiguranja Croatia Osiguranja

Polica putnog zdravstvenog osiguranja pruža pokriće osobama za slučaj hitne medicinske pomoći, tijekom boravka u inozemstvu, koja je potrebna zbog:

    • iznenadne bolesti ili
    • posljedica nesretnog slučaja (nezgode).

U slučaju da se odlučite na ovo osiguranje policu možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska na putovanje. U slučaju oboljenja uslijed bolesti virusa COVID-19 (SARS-CoV-2) putno zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove bolničkog liječenja i ostala navedena pokrića, ukoliko niste ugovorili/uplatili dodatnu opciju osiguranja za slučaj oboljenja od Covida-19

Detaljno opisane uvjete i ograničenja pokrića možete proučiti na poveznici: Croatia Osiguranje – Informacije o proizvodu putno zdravstveno osiguranje (1) Aktivaciju police za ostvarivanje prava zbog bolesti ili nesretnog slučaja možete ostvariti prema uputama za prijavu štete na sljedećoj poveznici: https://crosig.hr/prijava-stete/ odaberite Putovanje>Putno osiguranje

+ Dodatna opcija osiguranja za slučaj oboljenja od Covida-19

Pokriva troškove bolničkog liječenja uslijed oboljenja od Covida-19 (SARS-CoV-2), kao i troškove vašeg povratka u domovinu.

Ukoliko uz policu putnog zdravstvenog osiguranja odaberete dodnu opciju osiguranja u slučaju oboljena od Covida-19, osigurateljna zaštita se do iznosa zdravstvenog osiguranja ugovorenog za slučaj bolesti pruža i za:

   • troškove bolničkog liječenja uslijed oboljenja od Covid-19 (SARS-CoV-2),
   • troškove repatrijacije (povratka u domicilnu državu) osiguranika uslijed oboljenja od Covid19 (SARS-CoV-2), koji se određuju sukladno čl. 4. st. 8. Posebnih uvjeta za dragovoljno putno zdravstveno osiguranje.

Osiguranje se nakon ugovorenog isteka trajanja siguranja produljuje do maksimalno 14 dana za vrijeme dok se osiguranik nalazi u karanteni zbog kontakta s COVID-19 (SARS-CoV-2) pozitivnom osobom.

Troškovi obveznih medicinskih testova neophodnih za početak, nastavak ili povratak s putovanja, troškovi karantene i prisilnog stanka izvan domicilne države zbog nemogućnost povratka te troškovi pružanja medicinske skrbi izvan bolničkog liječenja nisu u osigurateljnom pokriću.

   1. Polica osiguranja otkaza ili prekida putovanja Croatia Osiguranja

Polica osiguranja otkaza ili prekida putovanja pruža osiguranje financijskih gubitaka osiguranika (putnika) uslijed otkaza ili prekida putovanja, prema uvjetima i u slučajevima opisanim na poveznici.

U slučaju da se odlučite na osiguranje otkaza ili prekida putovanja doplata se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije (dakle prilikom uplate jamstvenog depozita) ili najkasnije 3 dana od aktivacije rezervacije!

Detaljno opisane uvjete i ograničenja pokrića možete proučiti na poveznici: Croatia Osiguranje Informacije o proizvodu IPID_Otkaz ili prekid putovanja Aktivaciju police za ostvarivanje prava zbog bolesti ili nesretnog slučaja možete ostvariti prema uputama za prijavu štete na sljedećoj poveznici: https://crosig.hr/prijava-stete/ odaberite Putovanje>Osiguranje otkaza putovanja

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.