1.dan

Split - Ancona

Okupljanje na dogovorenom mjestu u Splitu i polazak prema trajektnoj luci u Splitu. Ukrcaj na brod iz Splita za Italiju - luku Ancona. Noćenje na brodu. Smještaj - avio sjedala uz mogućnost nadoplate ležaja u kabini, ovisno o tipu i raspoloživosti kabine. (NB)
2.dan

Ancona - Rim

Iskrcaj s broda u Anconi i nastavak putovanja prema Rimu uz zaustavljanja za osvježenje. Po dolasku posjet Bazilici sv. Pavla izvan zidina gdje se čuvaju relikvije apostola Pavla (sv. misa). Razgled bazilike. Posjet Katakombama sv. Kalista. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje. (V,N)
3.dan

Rim

Doručak. Posjet patrijarhalnoj Bazilici sv. Ivana Lateranskog (sv. misa), lateranskoj krstionici i kapeli sv. Venancija. Nastavak prema drugoj patrijarhalnoj bazilici Sveta Marija Velika. Slobodno za ručak. Slijedi posjet antičkom Rimu - Koloseum (izvana), Kapitolij, Trajanov Forum, Forum Romanum. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
4.dan

Rim - Vatikan

Doručak. Odlazak u Vatikan. Audijencija s papom Franjom u Vatikanu na Trgu sv. Petra. Slobodno za ručak. Slijedi posjet i razgled Bazilike sv. Petra (sv. misa), groba sv. Ivana Pavla II., groba apostola Petra i pogled na temelje nekadašnje Konstantinove bazilike. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za uspon na kupolu sv. Petra, obilazak Vatikanskih muzeja ili šetnju trgovima. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
5.dan

Rim - Asiz

Doručak. Nastavak putovanja u Asiz. Po dolasku posjet Papinskoj Bazilici sv. Franje Asiškog. Razgled: kripta sv. Franje. Slobodno za osvježenje. Bazilika sv. Klare, Porziuncola i Sv. Marija Anđeoska. Zatim katedrala krštenja sv. Franje i Klare, čašćenje novog sveca katoličke crkve i ujedno mjesto počivališta neraspadnug tijela „Božjeg influencera“ Carla Acutisa, Sv. misa. Odlazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje (D,V,N)
6.dan

Cascia - Split

Doručak. Odlazak prema Cascii i razgled Cascie. Posjet Bazilici s kriptom koja čuva Euharistijsko čudo i neraspadnuto tijelo "svetice nemogućeg" (sv. misa), kao i mjesta povezana s životom i preminućem sv. Rite. Slobodno za molitvu, kupnju suvenira. Nastavak prema Anconi, vožnja uz zaustavljanja za osvježenje. Preuzimanje ukrcajnih karata i ukrcaj na brod iz Ancone za Split. (D, NB ) )
7.dan

Ancona - Split

Doručak. Dolazak u trajektnu luku Split u 7.00 sati. ( D)
Cijena uključuje
2 noćenja na brodu i prijevoz trajektom (noćna vožnja) na relaciji Split - Ancona Split s uključenim BP (114 kn) i uključenim avio sjedalima
4 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelima 3/4*
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
ulaze za autobuse u gradove prema programu: Rim, Asiz, Cascia
razglede gradova i navedenih znamenitosti prema programu s licenciranim vodičem
audio sisteme za praćenje programa
vodiča/pratitelja
duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizaciju sv. misa, audijencija s papom u Rimu
organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
Program je izrađen na temelju izračuna za grupu od 35 osoba
*TR - Tečajne razlike prema specifikaciji u važnim napomenama
doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji - 925 kn)
doplatu za ležaj u unutarnjoj kabini s wc-om na brodu ( povratna ) - 390 kn (na upit u agenciji, ovisno o tipu i raspoloživosti kabine)
ulaznice koje nisu navedene u programu (Vatikanski muzeji 17 €, kupola sv. Petra 3 - 7 €, katakombe 8 €, boravišne pristojbe u Rimu i Padovi ) )
dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
PREPORUČUJEMO ! Covid dodatak na putno zdravstveno osiguranje
PREPORUČUJEMO! Putno zdravstveno osiguranje( 105 kn) i osiguranje od rizika otkaza putovanja (110 kn) - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije! Policu zdravstvenog osiguranja možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska.
Važne napomene
* BP - Brodske pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
* TR - Tečajne razlike aranžmana - tečaj aranžmana je izražen u trenutku objave programa u odnosu na trenutnu vrijednost $ / €, a eventualne tečajne razlike se usklađuju i evidentiraju na završnom računu
* FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja broda
Valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, a osobne iskaznice najmanje 3 mjeseca
SPECIFIKACIJA USLUGA: D - doručak, R - ručak, V - večera, N - noćenje, NB - noćenje na brodu
COVID - potrebno je cijepljenje nekom od EMA cijepiva ili negativni antigeni test koji vrijedi 48 sati ili PCR koji vrijedi 72 sata

COVID 19 UPUTE ZA POTREBE ULASKA U ITALIJU

Dobili smo obavijest o usklađenim detaljima za ulazak u Italiju od prosinca 2021.

Za hrvatske državaljane potrebne su

a) vrijedeće putne isprave – osobna iskaznica ili putovnica koja vrijedi najmanje 3 mjeseca nakon datuma putovanja

b) obvezni EUfpld obrazac – obvezan za ulazak i kretanje putnika po Italiji koji putnička agencija ispunjava za Vas

c) jednu od Covid potvrda ( putovnica )  to za :   

CIJEPLJENI : 

a ) valjanu Covid putovnicu  – tiskanu ili u mobitelu

PREBOLJENI : 

b) valjanu Covid putovnicu koja vrijedi za inozemstvo 6 mjeseci od bolesti

NECIJEPLJENI: 

c) negativni brzi antigeni test koji ćemo naručiti za skupinu prije ukrcaja u autobusa koji vrijedi 48 sati

                                                                                                              ili

d)  negativni PCR test koji vrijedi 72 sata

 

VAŽNA NAPOMENA :

Molimo da potvrde cijepljeni i preboljeni pošaljete na naš e mail kako bi je mogli prosljediti graničnim prijelazima i hotelima prije polaska. Naša adresa za dostavu dokumentacije je travel@ichtisonline.com

Sukladno uputama Stožera osigurali smo za sve putnike koji nisu cijepljeni, najavu testiranja i osigurali medicinskog djelatnika koji će doći na mjesto okupljanja i brzim antigenim testom nakon uzimanja briseva utvrditi ukrcajni status putnika.

Rezultat brzih antigenih testova i PCR-a testova osiguranih na naš poziv s ciljem ukrcaja za polazak na destinaciju , nakon uzimanja uzoraka u narednih 15 minuta  potvrde će biti dostavljene na naš ured koji će istu prosljediti graničnim prijelazima i dostaviti potvrde na Vaše e mail i Whatsapp adrese.

Po dolasku u Italiju također je potvrda neophodna za ulazak u restorane na mjesta razgleda i dr. obnoviti potvrdu u jednoj od mnogih faramcija koje nude takve usluge po cijeni od 15 do 25 €. Napominjemo da su odredbe promijenjive  i da se usklađuju s epidemiološkim uvijetima u zemlji svake države članice.

bl. Carlo Acutis
spilja sv. Ante

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.