1.dan

Split - Ancona

Okupljanje na dogovorenom mjestu i polazak prema trajektnoj luci u Splitu. Ukrcaj na brod za Italiju - luku Ancona. Smještaj na aviosjedalima ili u kabinama za one koji su izvršili nadoplatu za kabinu u agenciji, ovisno o tipu i raspoloživosti kabine. Noćenje na brodu. (NB)
2.dan

Ancona - Asiz - Rim

Iskrcaj s broda, pogranične formalnosti i nastavak putovanja u Asiz. Po dolasku posjet Papinskoj Bazilici sv. Franje Asiškog. Razgled: kripta sv. Franje. Slobodno za osvježenje. Bazilika sv. Klare, Porziuncola i Sv. Marija Anđeoska. Katedrala krštenja sv. Franje i Klare, čašćenje novog sveca katoličke crkve i ujedno mjesto počivališta neraspadnutog tijela „Božjeg influencera“ bl. Carla Acutisa. Sv. Misa. Odlazak prema Rimu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje (V,N)
3.dan

Rim

Doručak. Posjet patrijarhalnoj Bazilici sv. Ivana Lateranskog (sv. Misa), lateranskoj krstionici i kapeli sv. Venancija. Nastavak prema drugoj patrijarhalnoj bazilici Svete Marije Velike. Slobodno za ručak. Slijedi posjet antičkom Rimu - Koloseum (izvana), Kapitolij, Trajanov Forum, Forum Romanum. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
4.dan

Rim - Vatikan

Doručak. Odlazak u Vatikan. Audijencija s papom Franjom u Vatikanu na Trgu sv. Petra. Slobodno za ručak. Slijedi posjet i razgled Bazilike sv. Petra (sv. Misa), groba sv. Ivana Pavla II., groba apostola Petra i pogled na temelje nekadašnje Konstantinove bazilike. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za uspon na kupolu sv. Petra, obilazak Vatikanskih muzeja ili šetnju trgovima. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. (D,V,N)
5.dan

Rim - BLAGDAN BEZGRIJEŠNOG ZAČEĆA MARIJINA

Doručak. Odlazak preko španjolskih stuba na Španjolski trg (Piazza di Spagna) kod kipa Blažene Djevice Marije i sudjelovanje u svečanosti Gospe Bezgrešne gdje papa svake godine dolazi moliti i častiti Gospu na uspomenu na njezino Bezgrešno začeće. Slijedi obilazak: Piazza Navona, Venezia, Panteon. Slobodno za osvježenje. Posjet Bazilici sv. Pavla izvan zidina gdje se čuvaju relikvije apostola Pavla (sv. Misa). Razgled bazilike. Slobodno za šetnju, kupnju suvenira i božićnih darova. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje. (D V,N)
O događaju više na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=FhTccV7taZs
6.dan

Rim - Loreto - Ancona

Doručak. Obilazak katakombi sv. Kalista uz nadoplatu za ulaznice na licu mjesta (9 €). Zatim slijedi vožnja autocestom do Loreta. Obilazak svetišta male Nazaretske kućice, posveta obitelji i priprava za hod prema Božiću u zajedništvu sa Svetom Obitelji. Slijedi nastavak prema Anconi, ukrcaj na brod Jadrolinije i povratak u Split. (D, NB)
7.dan

Ancona - Split

Po dolasku u Split (u 7.00 sati) iskrcaj s broda, pogranične formalnosti i povratak na odredište.
Cijena uključuje
UVJETI PRODAJE PAKET ARANŽAMANA
AKTIVACIJA REZERAVCIJE 20% - 796,60 + TROŠKOVI POLICE OSIGURANJA OD OTKAZA 111,50 ( 902,10 KN )
PREOSTALI IZNOS ODABRANIH USLUGA ZAKLJUČNO S 22.11.2022. PREMA POZIVU NA PLAĆANJE KOJI ŠALJEMO E MAILOM
prijevoz trajektom na relaciji Split - Ancona - Split s uključenim * BP po osobi za oba smjera 456 kn / 61 € i uključenim aviosjedalima
4 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelu s 3*
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
ulaze u gradove za autobus prema programu: Rim 750 €, Asiz 120 €
razglede gradova i navedenih znamenitosti prema programu s licenciranim vodičem
audio sisteme za praćenje programa
vodiča/pratitelja
duhovno vodstvo, organizirane posjete svetištima i crkvama, organizaciju sv. Misa, audijenciju s papom u Vatikanu
organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete i PDV
Cijena isključuje
doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit u agenciji) - 905 kn / 120 €
ležaj u kabini na brodu po osobi u jednom smjeru (na upit, ovisno o tipu i raspoloživosti kabine) - 220-500 kn / 30-67 €
ulaznice koje nisu uključene u programu i plaćaju se na licu mjesta: Vatikanski muzeji 20 €, kupola sv. Petra 5-9 €, katakombe sv. Kalista 9 €
boravišne pristojbe u Rimu (po osobi) - 4-6 €
ručkove, dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu
Važne napomene
PREPORUČUJEMO! Putno zdravstveno osiguranje s covid dodatkom (167,30 kn / 22,20 €) - policu zdravstvenog osiguranja možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska. Osiguranje od rizika otkaza putovanja (111,50 kn / 14,80 €) - doplata za osiguranje od rizika otkaza putovanja vrši se isključivo na dan aktivacije rezervacije ili najkasnije 3 dana nakon aktivacije rezervacije (uplate jamstvenog depozita)!
* BP - Brodske pristojbe su promjenjive i bit će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane na završnom računu
* FS - Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
* TR - Tečajne razlike aranžmana - tečaj aranžmana je izražen u trenutku objave programa u odnosu na trenutnu vrijednost $ / €, a eventualne tečajne razlike se usklađuju i evidentiraju na završnom računu
cijene aranžmana izražene su dvojno u HRK i € prema Zakonu o uvođenju eura kao i prema fiksnom tečaju konverzije 1 € = 7,53450 HRK
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja broda
valjanost putovnice mora biti najmanje 6 mjeseci nakon datuma putovanja, a osobne iskaznice najmanje 3 mjeseca
SPECIFIKACIJA USLUGA: D - doručak, V - večera, N - noćenje, NB - noćenje na brodu

OTKAZIVANJE OD STRANE PUTNIKA

U slučaju otkazivanja putovanja od strane putnika za sve putnike vrijede uvijeti iz čl. 6 Općih uvijeta o organizaciji paket aranžamana: https://ichtisonline.com/opci-uvjeti/

PUTNA OSIGURANJA PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE + COVID DODATAK I OSIGURANJE OD OTKAZA/PREKIDA PUTOVANJA

Police osiguranja obvezni su dio naše ponude, a niže su informacije i poveznice na kojima možete provjeriti uvjete svakog paketa:

  • Paket putnog zdravstvenog osiguranja
  • Detalji o dodatnom pokriću za slučaj oboljenja od Covida-19
  • Paket osiguranja otkaza ili prekida putovanja

1.  Polica putnog zdravstvenog osiguranja Croatia Osiguranja

Polica putnog zdravstvenog osiguranja pruža pokriće osobama za slučaj hitne medicinske pomoći, tijekom boravka u inozemstvu, koja je potrebna zbog:

  • iznenadne bolesti ili
  • posljedica nesretnog slučaja (nezgode).

U slučaju da se odlučite na ovo osiguranje policu možete sklopiti najkasnije 48 sati prije polaska na putovanje. U slučaju oboljenja uslijed bolesti virusa COVID-19 (SARS-CoV-2) putno zdravstveno osiguranje ne pokriva troškove bolničkog liječenja i ostala navedena pokrića, ukoliko niste ugovorili/uplatili dodatnu opciju osiguranja za slučaj oboljenja od Covida-19

Detaljno opisane uvjete i ograničenja pokrića možete proučiti na poveznici: Croatia Osiguranje – Informacije o proizvodu putno zdravstveno osiguranje (1) Aktivaciju police za ostvarivanje prava zbog bolesti ili nesretnog slučaja možete ostvariti prema uputama za prijavu štete na sljedećoj poveznici: https://crosig.hr/prijava-stete/ odaberite Putovanje>Putno osiguranje

+ Dodatna opcija osiguranja za slučaj oboljenja od Covida-19

Pokriva troškove bolničkog liječenja uslijed oboljenja od Covida-19 (SARS-CoV-2), kao i troškove vašeg povratka u domovinu.

Ukoliko uz policu putnog zdravstvenog osiguranja odaberete dodnu opciju osiguranja u slučaju oboljena od Covida-19, osigurateljna zaštita se do iznosa zdravstvenog osiguranja ugovorenog za slučaj bolesti pruža i za:

  • troškove bolničkog liječenja uslijed oboljenja od Covid-19 (SARS-CoV-2),
  • troškove repatrijacije (povratka u domicilnu državu) osiguranika uslijed oboljenja od Covid19 (SARS-CoV-2), koji se određuju sukladno čl. 4. st. 8. Posebnih uvjeta za dragovoljno putno zdravstveno osiguranje.

Osiguranje se nakon ugovorenog isteka trajanja siguranja produljuje do maksimalno 14 dana za vrijeme dok se osiguranik nalazi u karanteni zbog kontakta s COVID-19 (SARS-CoV-2) pozitivnom osobom.

Troškovi obveznih medicinskih testova neophodnih za početak, nastavak ili povratak s putovanja, troškovi karantene i prisilnog stanka izvan domicilne države zbog nemogućnost povratka te troškovi pružanja medicinske skrbi izvan bolničkog liječenja nisu u osigurateljnom pokriću.

3. Polica osiguranja otkaza ili prekida putovanja Croatia Osiguranja

Polica osiguranja otkaza ili prekida putovanja pruža osiguranje financijskih gubitaka osiguranika (putnika) uslijed otkaza ili prekida putovanja, prema uvjetima i u slučajevima opisanim na poveznici.

U slučaju da se odlučite na osiguranje otkaza ili prekida putovanja doplata se vrši isključivo na dan aktivacije rezervacije (tj. prilikom uplate jamstvenog depozita) ili najkasnije 3 dana od aktivacije rezervacije!

Detaljno opisane uvjete i ograničenja pokrića možete proučiti na poveznici: Croatia Osiguranje Informacije o proizvodu IPID_Otkaz ili prekid putovanja Aktivaciju police za ostvarivanje prava zbog bolesti ili nesretnog slučaja možete ostvariti prema uputama za prijavu štete na sljedećoj poveznici: https://crosig.hr/prijava-stete/ odaberite Putovanje>Osiguranje otkaza putovanja

COVID POTVRDE Za ulaz u Italiju od 15.6.2022. nije potrebna nikakva potvrda. U slučaju izmijena izvijestit ćemo Vas pisanim putem. 

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.