1.dan

Split - Našice

Okupljanje ispred Franjevačkog samostana o. Ante Antića u ranim jutarnjim satima, ukrcaj u autobus i vožnja autocestom prema Našicama sa zaustavljanjima za osvježenje. Po dolasku u Našice - srednjovjekovni grad, koji se prvi put spominje 1229. u povelji kralja Andrije II. - cilj nam je Franjevački samostan sv. Antuna Padovanskog i knjižnica koja u svojoj riznici čuva deset inkunabula. Slijedi dvorac grofa Pejačevića i dom Dore Pejačević prve hrvatske skladateljice poznate izvan naših granica. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. (V,N)
2.dan

Našice - Cernik - Požega

Doručak. Odlazak u Cernik u Franjevački samostan i crkvu te posjet stalnoj „Biblijskoj-arheološkoj muzejskoj izložbi“ Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koja je nastala zalaganjem dr. fra Tomislava Vuka. Zbirka sadrži prikaz podrijetla i razvoja monoteističkih religija te pridonosi razumijevanju i suživotu u kulturnoj i religijskoj raznolikosti. Izložba je jedinstvena u Hrvatskoj i izvan njezinih granica. Sastoji se od dva dijela. Prvi dio donosi povijesno-arheološki uvid u povijesni i životni kontekst naroda i ljudi od kojih je potekla Biblija, te djelomični uvid u današnji izgled Svete Zemlje (Betlehema, Nazareta, Kafarnauma, Jeruzalema). Drugi dio prikazuje povijest prenošenja biblijskog teksta od najstarijih rukopisa do najnovijih izdanja. Posebno mjesto zauzima povijest biblijskog teksta u hrvatskom narodu i na njegovu jeziku, obuhvaća pretiske inkunabula na glagoljici i zapadnoj ćirilici kao i većinu objavljenih hrvatskih lekcionara te sva izdanja Biblije od najstarijih do najnovijih. Nakon razgleda odlazak prema Požegi. Posjet gradu žarištu hrvatskog narodnog preporoda u kojem dugi niz stoljeća djeluju franjevci, pavlini i isusovci. Posjetit ćemo Franjevački samostan, Biskupovu palaču, srednjovjekovnu crkvu sv. Lovre i katedralu sv. Terezije Avilske. Mogućnosti posjete izvrsnom postavu Dijecezanskog muzeja Požege. Povratak u hotel, večera i noćenje. (D,V,N)
3.dan

Požega - Slavonski Brod - Pleternica - Split

Doručak. Ukrcaj u atubus sa prtljagom i odlazak u pravcu Slavonskog Broda na slavlje sv. Mise i posjet Franjevačkom samostanu Presvetog Trojstva izgrađenom 1694. Kamen temeljac nove crkve postavio je barun Ivan Trenk. Radi se o najreprezentativnijem klaustru samostanske arhitekture hrvatskog sjevera i jednoj od najmarkantnijih baroknih građevina na području Slavonije. Slijedi Tvrđava Brod u sklopu velikih obrambenih fortifikacija Eugena Savojskog. Mogućnost posjeta kušaonici vina Krauthaker i ručak na jednom od obližnjih gospodarstava s domaćim specijalitetima (po želji, uz nadoplatu). Dolazak u svetište Gospe od Suza u Pleternici, zajednička molitva i nastavak prema Splitu. (D)
   
Cijena uključuje
3 dana / 2 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama u jednom od obiteljskih tradicijskih smještaja
prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu, uz uključene cestarine za autocestu iz Splita
vodiča/pratitelja i tumača
duhovno vodstvo
organizirane posjete svetišta, samostana i organizaciju sv. Misa
organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete na poleđini predmetnog programa i PDV
Cijena isključuje
dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu, skretanje s rute
doplatu za jednokrevetnu sobu - 250 kn
posjet kušaonici vina i kušanje različitih sorti slavonskih vina
doplatu za zajednički ručak na domaćem gospodarstvu
ulaznice koje se plaćaju na licu mjesta
Važne napomene
Program je izrađen na bazi 25 putnika, a izražena cijena je gotovinska ( uplate na poslovni IBAN i debitne kartice )
*FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
Opći uvjeti su sastavni dio predmetnog programa
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja prijevoznika
OBAVEZNE COVID-19 UPUTE:
programi su izrađeni u skladu sa vrijedećim mjerama za okupljanja
ponesite zaštitnu masku za lice
prilikom ulaska u autobus se obavezno mjeri temperatura
sredstva za dezinfekciju će biti na raspolaganju na ulazu u autobus
autobus je očišćen i dezinficiran, te osiguran za prijevoz putnika
hoteli su očišćeni i dezinficirani u skladu s vrijedećim propisima
OKUPLJANJE:
ako imate povišenu temperaturu, nemojte dolaziti na mjesto okupljanja, već se javite našem uredu porukom ili pozivom, a zatim (ako je potrebno) i dežurnoj epidemiološkoj službi
ako ste bili u kontaktu s nekim tko je zaražen ili mu je izrečena mjera karantene, molimo da ne dolazite na mjesto okupljanja i da se javite našem uredu radi povrata sredstava

Split,  9.10.2021.

OBAVIJEST O PUTOVANJU  HRVATSKA – DUHOVNE ŠKRINJE SLAVONIJE

Poštovani hodočasnici,

Zahvaljujemo na predbilježbi za hodočašće Hrvatska – Duhovne škrinje Slavonij. Objavljujemo  polazak hodočašća u petak 15.10.2021. i šaljemo  Vam detaljnije  upute vezane uz naš polazak.

POLAZAK IZ SPLITA 15.10. 2021. PETAK

MJESTO POLASKA I OKUPLJANJA – SPLIT  

prilaz ispred Franjevačkog samostana o. Ante Antića, Put iza Nove bolnice 10c u Splitu 

VRIJEME POLASKA 5.00 UJUTRO

Polazak je predviđen u 5.00 h ujutro ( molim da budete 5-10 minuta prije za ukrcaj ) Prilikom ukrcaja molim da ostavite prvi red sjedala slobodan za poslužitelje hodočašća. Mjesta nisu numerirana.

Napomena: Za ukrcaj je potrebna samo  OSOBNA ISKAZNICA. U slučaju da bilo što nedostaje Vašoj redzervaciji mi ćemo Vas kontaktirati.

 

HRANA / PIĆE U HOTELU  I NA HODOČAŠĆU

U cijenu je uključen doručak i večera  za cijelu skupinu.

Putnici koji prvi dan nose sa sobom hranu za ručak i za vožnju, mogu blagovati na postajama na kojima ćemo se zaustavljati,  a po dolasku navečer u hotel nas čeka topla večera. Piće nije uključeno u cijenu.

Dana 16.10.2021. smo najavljeni u Franjevački samostan u Cerniku gdje planiran ručak s fratarskom zajednicom. Franjevačka zajednica osigurava ručak s pićem po cijeni od 100 kn po osobi. Ukoliko netko od predbilježenih ne želi sudjelovati na ručku koji nije obvezan, ljubazno Vas molimo da nam javite zaključno do utorka 12.10.2021. Ostali ručkovi ( 15.10. i 17.10.21 9) su po vlastitom izboru.

OBAVEZNE COVID-19 UPUTE:

Hrvatska nije još ušla u krug zemalja koje propisuju obvezne COVID putovnice za ulaz u samostane, crkve i hotele. No obvezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija prilikom ulaska u objekte i autobus. Autobus je velik i ima dovoljno mjesta za prepručeni razmak između putnika. Autobus je očišćen i dezinficiran, te osiguran za prijevoz putnika. Isto vrijedi i za hotele.

OKUPLJANJE- VAŽNO ! 

Ako imate povišenu temperaturu, molimo ne  dolaziti na mjesto okupljanja, već se javite našem uredu porukom ili pozivom, a zatim (ako je potrebno), dežurnoj epidemiološkoj službi.

Ako ste bili u kontaktu s nekim tko je zaražen ili mu je izrečena mjera izolacije, molimo da ne dolazite na mjesto okupljanja. Javite se našem uredu.  Usluge ICHTIS-a su sukladno STAY SAFE preporukama online – beskontaktne; od rezeravacije, ponude, računa, obavijesti i putne dokumentacije, koju komuniciramo digitalnim kanalima: SMS, email, Whatsapp.

Kontakt telefon vodiča : Nataša Bulić 091 156 5 156  koji će za vrijeme biti  i dežurni telefon presumjeren na vodiča, dakle otvoren za kontakt putnika 7/24 od 15.10.2021. od 4.45 do završetka ture, stoga ga možete  pohraniti u Vaš mobitel.

OSOBNI PODACI

Molimo Vas da provjerite osobne podatke i molimo one koji nisu dostavili brojeve osobnih iskaznica da to učine ! Možete obostrano fotografirati ispravu i poslati Whatsappom na 091 156 5 156. Naime, svi putnici su unaprijed najavljeni sa svim podacima.

SMJEŠTAJ I USLUGE NA HODOČAŠĆU

Hotel Grgin Dol, Grgin Dol 20, HR – 34 000 Požega  

15.10.2021. – 17.10.2021. dva noćenje u dvokrevetnim sobama s kupaonicama u prenoćištu s restoranom na bazi polupansiona ( doručak i večera ) Više o uslugama na poveznici : https://www.hotel-grgin-dol.hr/o-nama

 

Tijekom hodočašća dijelite s drugom osobom dvokrevetnu sobu s kupaonicom. Raspored po sobama smo napravili prema Vašim prijavama i željama. Promjene na licu mjesta nisu moguće. Ukoliko niste naveli osobu, stavili smo vas s nekim Vaših godina i spola. Ako želite nešto izmjeniti to je moguće zaključno s 12.10.2021. emailom na travel@ichtisonline.com ili Whatsappom na 091 156 5 156 navodeći ime i prezime osobe s kojom želite biti u sobi.  Hrana koja se poslužuje u restoranu hotela isključivo služi za konzumaciju u restoranu i nije dopušteno iznositi hranu iz restorana – praviti sendviče ili uzimati voće za naknadno korištenje. Osoblje hotela će Vas zaustaviti i naplatiti. U slučaju da Vam je nešto potrebno od hrane uz valjani razlog, netko od voditelja hodočašća će Vam pomoći. Sadržaj hotela, izgled soba i ponudu možete provjeriti unaprijed na web stranicama koje smo Vam dostavili.

DUHOVNI PROGRAM

Naša ICHTIS skupina je unaprijed najavljena u sva svetišta i samostane  koje obilazimo u Hrvatskoj. Svi razgledi  će se odvijati sukladno našem programu, a pod stručnim vodstvom svećenika i vodiča tumača. Svi programi se prate putem audio-sistema obzirom da su na većini mjesta koje posjećujemo obvezni.

DUHOVNO VODSTVO

Duhovno vodstvo na programu je Prof. dr. fra Domagoj Runje, član Hrvatske franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita.

VRIJEME U HRVATSKOJ U SLAVONIJI

Dolazimo u Slavoniju  u listopadu , kada se očekuje relativno hladnije i vlažnije vrijeme uz moguću kišu ( od 8 – 18 stupnjeva ). Više informacija pogledajte na www.meteo.hr  ili na vašim mobitelima, neposredno prije polaska na hodočašće. Svakako, ponesite slojevitu odjeću koju ćete moći oblačiti i skidati prema potrebi, razgaženu i udobnu obuću, kao i kabanicu, rasklopni kišobran da u slučaju kiše možete slobodno kretati.

Zahvaljujemo na svim Vašim uplatama koje smo zaprimili do današnjeg dana. Sve su vaše uplate evidentirane i računi za predujmove su upućeni na Vaše e-mail adrese koje ste nam dostavili.

Program po danima

 1.DAN

Split – Karlovac ( Nacionalno svetište sv. Josipa ) Našice

Okupljanje ispred Franjevačkog samostana o. Ante Antića u ranim jutarnjim satima ( 5.00h ). Ukrcaj u autobus i vožnja autocestom prema Karlovcu gdje se planiramo zaustaviti i slaviti sv. Misu u Nacionalnom svetištu sv. Josipa.  Zatim nastavak prema Našicama uz zaustavljanjima za osvježenje i okrijepu. Po dolasku u Našice – srednjovjekovni grad, koji se prvi put spominje 1229. u povelji kralja Andrije II. – cilj nam je Franjevački samostan sv. Antuna Padovanskog i knjižnica koja u svojoj riznici čuva deset inkunabula. Slijedi pogled na dvorac grofa Pejačevića i dom Dore Pejačević prve hrvatske skladateljice poznate izvan naših granica koji je trenutno u obnovi nakon potresa, zatvoren. Povratak prema Požegi i smještaj u hotel. Večera. Noćenje. (V,N)

 

2.DAN

Našice – Cernik – Požega

Doručak. Odlazak u Cernik u Franjevački samostan i crkvu te posjet stalnoj „Biblijskoj-arheološkoj muzejskoj izložbi“ Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koja je nastala zalaganjem dr. fra Tomislava Vuka. Zbirka sadrži prikaz podrijetla i razvoja monoteističkih religija te pridonosi razumijevanju i suživotu u kulturnoj i religijskoj raznolikosti. Izložba je jedinstvena u Hrvatskoj i izvan njezinih granica. Sastoji se od dva dijela. Prvi dio donosi povijesno-arheološki uvid u povijesni i životni kontekst naroda i ljudi od kojih je potekla Biblija, te djelomični uvid u današnji izgled Svete Zemlje (Betlehema, Nazareta, Kafarnauma, Jeruzalema). Drugi dio prikazuje povijest prenošenja biblijskog teksta od najstarijih rukopisa do najnovijih izdanja. Posebno mjesto zauzima povijest biblijskog teksta u hrvatskom narodu i na njegovu jeziku, obuhvaća pretiske inkunabula na glagoljici i zapadnoj ćirilici kao i većinu objavljenih hrvatskih lekcionara te sva izdanja Biblije od najstarijih do najnovijih. Vrijeme za ručak u s fratarskom zajednicom u blagovalištu samostana.

Nakon razgleda odlazak prema Požegi. Posjet gradu žarištu hrvatskog narodnog preporoda u kojem dugi niz stoljeća djeluju franjevci, pavlini i isusovci. Posjetit ćemo  Franjevački samostan, Biskupovu palaču, srednjovjekovnu crkvu sv. Lovre i katedralu sv. Terezije Avilske. Nudimo i mogućnosti posjete izvrsnom postavu Dijecezanskog muzeja Požege uz nadoplatu. Povratak u hotel. Večera i noćenje. (D,V,N) 

3.DAN

Požega – Pleternica – Slavonski Brod – Split

Doručak. Ukrcaj u autobus sa prtljagom i odlazak u pravcu Svetišta Gospe od Suza u Pleternici, razgled i zajednička molitva. Nastavak prema Slavonskom Brodu na slavlje sv. Mise i posjet Franjevačkom samostanu Presvetog Trojstva izgrađenom 1694. Kamen temeljac nove crkve postavio je barun Ivan Trenk. Radi se o najreprezentativnijem klaustru samostanske arhitekture hrvatskog sjevera i jednoj od najmarkantnijih baroknih građevina na području Slavonije. Slobodno za šetnju tvrđavom  Brod u sklopu velikih obrambenih fortifikacija Eugena Savojskog. Mogućnost posjeta kušaonici vina Krauthaker i ručak na jednom od obližnjih gospodarstava s domaćim specijalitetima (po želji, uz nadoplatu. Slijedi nastavak prema Splitu uz zaustavljanja za osvježenje, pjesmu i molitvu. (D)

UPUTE 

Ukoliko imate dodatnih pitanja, kontaktirajte nas emailom na travel@ichtisonline.com ili na 091 156 5 156. Aktivnosti našeg ureda su minimalizirane, te ograničene na minimum za rad na terenu i u uredu, stoga nismo u mogućnosti uvijek odgovoriti na Vaš poziv, no Vaš poziv je zabilježen i mi ćemo uzvratit poziv.

 

Lijep pozdrav,  Ichtis Travel – Frontdesk ( 091 156 5 156 )

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.