1.dan

Split – Karin – Plitvice – Rastoke

Okupljanje na autobusnom kolodvoru u Sukoišanskoj u Splitu u 7.00 sati. Polazak prema NP Plitvice i dalje prema Rastokama i Slunju. Vožnja autocestom uz zaustavljanje u Franjevačkom samostanu sv. Marije u Karinu jednom od najstarijih samostana Provincije Presvetog Otkupitelja naseljen od 1492. Sv. Misa. Slobodno za osvježenje. Nastavak prema Plitvicama. Obilazak NP Plitvice, Prvog nacionalnog park u Hrvatskoj upisan na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Park nastaje kao sustav osedravanja kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera. Podijeljen je na Gornja i Donja jezera. Sustav Plitvičkih jezera završava impozantnim slapovima Sastavcima, podno kojih počinje tok rijeke Korane. Šetnja parkom. Nastavak prema hotelu. Smještaj. Večera i noćenje. (V, N)
2.dan

Slunj

Doručak. Slušanje Božje Riječi. Slijedi odlazak u šetnju uz rijeku Slunjčicu obojenu tirkiznim tonovima bistrih brzaca, pitkih i danas. Šetnja razgranatom mrežom staza i boravak u prirodi ovisno o vremenskim uvjetima i Križni put. Nastavak duhovnog programa i razmatranja, kroz koje nas vodi fra Ante Vučković (mogućnost za ispovijed) sv. Misa. Slobodno za osvježenje, odmor, obilazak lokalnih mlinova. Nastavak duhovnog programa. Večera. Druženje. Noćenje. (D,V,N) * mapa mreže staze na poveznici http://slunj-rastoke.hr/wp-content/uploads/2019/12/Nordijsko-hodanje-Bro%C5%A1ura.pdf )
3.dan

Rastoke

Doručak. Slušamo Riječ i navještaj fra Ante Vučkovića. Slijedi šetnja iz hotela, šetnicom do brzaca i slapova parka prirode Rastoka preko sela Cerovec. Sv. Misa. Slobodno vrijeme za osvježenje. Po želji obilazak lokalnih OPG i kušanje široke ponude ekoloških sireva 8 vrsta sireva izrađenih tradicijskom tehnologijom (škripavac, trapist, dimljeni, kuhani (s dodacima), feta, svježi…), pod skupnim nazivom “Koranski sir”. Možda nešto iz ponude žestica obližnje destilerije ili domaća nagrađivana vina lokalnih proizvođača Chardonnay, Manzoni bijeli, Graševina, Cuvee Slunj. Povratak u hotel. Večera. Druženje. Noćenje u hotelu. (D,V, N)
4.dan

Rastoke - Knin - Split

Doručak. Ukrcaj u autobus i vožnja prema Kninu, po dolasku slavlje nedjeljene Sv. Mise u crkvi sv. Spasa, slijedi posjet Muzeju tvrđave Knin, etnološkoj, arheološkoj i geo-palentološkoj zbirci uz pratnju kustosa muzeja. Okupljanje na zajedničkom ručku na utvrdi Knin uz kušanje domaćih mesnih specijaliteta s roštilja. Slobodno za kavu i šetnju utvrdom. Ukrcaj u autobus i povratak prema Splitu. (D, R)
Cijena uključuje
4 dana / 3 noćenja na bazi punog pansiona (buffet doručak i servirana večera) u dvokrevetnim sobama s kupaonicom u hotelu 4**** Mirjana Rastoke
Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije s klima uređajem prema programu
Organizacija duhovnog programa , sv. Misa, svih izleta i razgleda prema programu
Duhovno vodstvo i voditelj duhovnog programa fra Ante Vučković
Vodiča/pratitelja i tumača
audio sistemi za kvalitenije praćenje programa
Organizaciju putovanja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, Opće uvjete koji su na poleđini predmetnog programa i PDV
Cijena isključuje
doplatu za jednokrevetnu sobu (raspoloživost na upit u agenciji) 550 kn
ulaznice koje se plaćaju na licu mjesta prema programu NP Plitvice ( 80 kn ) Rastoke ( 30 kn ) Knin ( 20 )
ručkovi
Polica osiguranja od otkaza 70 kn i plaća se prilikom aktivacije rezeravcije
Važne napomene
SIGURAN POLAZAK ! uplata u cijelosti po potvrdi rezeravcije ( kartično ili gotovinski )
*FS Fuel surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna
OPĆI UVJETI su sastavni dio predmetnog programa i ponude s pozivom na plaćanje
Organizator zadržava pravo promjene programa sukladno promjenama na licu mjesta i ne odgovara za eventualne troškove ili promjene nastale uslijed kašnjenja prijevoznika
Program će se usklađivati prema vanjskim vremenskim prilikama, šetnja je lagana, osmišljena i za osobe starije dobi
COVID-19 UPUTE: programi su izrađeni u skladu sa vrijedećim mjerama za okupljanja koja su na snazi. Ponesite zaštitnu masku za lice. Sredstva za dezinfekciju prilikom ulaska u autobus će biti na raspolaganju. Autobus je dezinficiran i očišćen te osiguran za prijevoz putnika. Hoteli su očišćeni i dezinficirani u skladu s vrijedećim propisima
OKUPLJANJE Ukoliko imate povišenu temperaturu nemojte dolaziti na mjesto okupljanja već se javite našem ICHTIS uredu porukom na 091 156 5 156, a zatim ukoliko je potrebno i dežurnoj epidemiološkoj službi. Ukoliko ste bili u kontaktu s nekim tko je zaražen ili mu je izrečena mjera karantene molimo da ne dolazite na mjesto okupljanja
Specifikacija usluga: D – doručak, V – večera, R - ručak
Prof. dr. sc. Ante Vučković, redoviti profesor u trajnom zvanju

Prof. dr. sci. Ante Vučković, o.f.m. 

Ante Vučković, rodio se 23. veljače 1958., od oca Josipa i majke Danice, rođ. Delaš, u Sinju. Osnovnu školu i klasičnu gimnaziju završio je u Sinju, a filozofsko-teološki studij u Makarskoj i Zagrebu, gdje je diplomirao, 1984. god.

Za svećenika Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja zaređen je 3. srpnja 1983. god., u Sinju. Bio je godinu dana kapelan u Metkoviću i dvije godine dušobrižnik za hrvatske iseljenike u Münchenu.

Poslijediplomski studij filozofije započeo je u Münchenu, na Visokoj filozofskoj školi (Philosophische Hochschule), a nastavio na Papinskom učilištu Antonianum (Pontificio Ateneo Antonianum) u Rimu, gdje je magistrirao i obranio doktorsku disertaciju, čime je stekao akademski naslov doktora filozofije. Doktorski rad objelodanjen je na talijanskomu La dimensione dell’ascolto in M. Heidegger (Roma, 1993.) i na hrvatskomu Dimenzija slušanja u M. Heideggera (Zagreb, 1993.)

Predavao je na Franjevačkoj visokoj bogosloviji u Makarskoj, Pontificio Ateneo Antonianum, sjemeništu Redemptoris Mater u Puli, a sada predaje na Katoličkomu bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Gostuje ka profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

U zvanje višega asistenta izabran je 1996., u znanstveno-nastavno zvanje docenta 2000., a u zvanje izvanrednoga profesora 2007. god., a redovni je profesor od 2014.

 • Bio je rektor Franjevačke visoke bogoslovije u Makarskoj (1997. – 1999.)
 • Bio je prodekan za nastavu (2003.-2005.). Bio je u istom razdoblju pročelnik fakultetskog povjerenstva za preoblikovanje programa prema zahtjevima Bolonjskoga procesa i član Povjerenstva za ECTS Sveučilišta u Splitu.
 • Ak. god. 2008./2009. kao slobodnu godinu proveo je u Izraelu.
 • Bio je prodekan za znanost (2009. – 2011. te 2013.-2015.).
 • Bio je dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu 2011. – 2013.
 • Bio je pročelnik Franjevačkog instituta za kulturu mira 2016.-2017.
 • Član je Uredničkoga vijeća časopisa Crkva u svijetu i član je znanstvenog vijeća časopisa Nova prisutnost.
 • Bio je član uredničkog vijeća Službe Božje (1992. – 1999.)
 • Član je međunarodnog istraživačkog centra Forschungskreis Kommunikative Theologie, Innsbruc

OBAVEZNE COVID-19 UPUTE:

  • programi su izrađeni u skladu sa vrijedećim mjerama za okupljanja koja su na snazi
  • ponesite zaštitnu masku za lice
  • sredstva za dezinfekciju prilikom ulaska u autobus će biti na raspolaganju.
  • autobus je dezinficiran i očišćen te osiguran za prijevoz putnika
  • hoteli su očišćeni i dezinficirani u skladu s vrijedećim propisima

OKUPLJANJE

  • ukoliko imate povišenu temperaturu nemojte dolaziti na mjesto okupljanja već se javite našem ICHTIS uredu porukom na 091 156 5 156, a zatim ukoliko je potrebno i dežurnoj epidemiološkoj službi
  • ukoliko ste bili u kontaktu s nekim tko je zaražen ili mu je izrečena mjera karantene molimo da ne dolazite na mjesto okupljanja

Apostol Pavao je uvjeren da je ljudima spoznatljivo što se o Bogu može spoznati. To nam je sam Bog očitovao. Božje se nevidljivo spoznaje po vidljivome, kaže nam Pavao u poslanici Rimljanima. (Rim 1, 19-21).

Stvorenje je vidljivo i preko stvorenoga je moguće doći do Stvoritelja. Ljepote prirode govore o svome Stvoritelju.

Cilj ovog putovanja i duhovne obnove je doći u dodir s prirodom i Božjom Riječi te iskusiti kako se u ljepoti zrcali stvaralačka Božja snaga, a kako se u Božjoj Riječi otvara uvid u Božju ljubav i njegove namjere s ljudima.

Živimo u prekrasnoj zemlji i namjera nam je obnoviti naše misli i srce. To ćemo činiti kroz izravni dodir s prirodnim ljepotama iz srca Hrvatske, kroz jasnoću Božje Riječi koja nam je darovana iz srca Božje blagonaklonosti i kroz sakramentalnu snagu ispovijedi i euharistije.

Fra Ante Vučković

Recenzije putovanja

Trenutačno nema recenzija.

Samo prijavljeni kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.